Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

SERIE A
Heyoka
#1 Posted : 21. veljače 2012. 21:22:55(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
Talijanska liga nije što je nekad bila (zvali su je "nogometna NBA"), ali je još uvijek zanimljiva. Uz svo potcjenjivanje talijanskih klubova i očigledan pad kvalitete talijanskih igrača, činjenica je da je Serie A liga sa najviše klubova u osmini finala Lige prvaka (Milan, Inter, Napoli). Možda Italija uskoro vrati svoj stari rejting i, što je puno bitnije, četvrto mjesto u Ligi prvaka koje je izgubila zbog poraznih rezultata u prošlim godinama.

Ono po čemu je Serie A specifična od svih liga Petice ove sezone jest i to što jedina ima neporaženi tim. Da "čudnovati slučaj Stare Dame" bude još zanimljiviji - iako Juventus još nije izgubio, to mu nije dovoljno da bude prvi na tabeli.

Milan vodi na tabeli, ima bod više (i utakmicu više) od Juventusa. Allegrijev tim ide na Ibrahimovićev pogon, ali je utakmica sa Udineseom pokazala da mogu pobjeđivati i bez njega. Tu su i (steroidima napunjen?) Kevin-Prince Boateng, hodajuće legende Clarence Seedorf i Alessandro Nesta, nekonzistentni brazilski virtuoz Robinho i njegov čvrsti sunarodnjak Thiago Silva te holandski psihopata Van Bommel. Zanimljiva perspektiva je mladi Al Shaaraawy, a kao vrlo solidno pojačanje pokazao se i Antonio Nocerino. Zdravstveno stanje Antonija Cassana, Gennara Gattusa i Pata uglavnom nije blistavo. Milan je aktuelni prvak, gledamo li po sirovoj kvaliteti sigurno su najjači u ligi, imaju Ibrahimovića koji je na terenu uvijek osvajao naslov u Italiji i na svom terenu dočekuju Juventus u utakmici koja će vjerovatno usmjeriti prvenstvo. Nisu savršeni, defanzivni bokovi su im prilično slabi, a ove godine su već izgubili dvaput od Juventusa (prvenstvo u Torinu i kup u Milanu), kod kuće od Intera te po prvi put nakon 14 sezona prvenstvenu utakmicu od Lazija. Izvjesno je da će u Evropi odigrati još makar tri utakmice obzirom na prednost koju imaju protiv Arsenala, a Juventus ne igra evropske kupove.

Juventus je praktično okosnica talijanske reprezentacije. Ove sezone još nisu izgubili, a novi trener Antonio Conte je očito pun pogodak. Igra Juventusa se vrti oko dojučerašnjeg playmakera Milana Andree Pirla koji vuče sve konce u Juventusu. Tu su i ponajbolji golman svijeta u prošlih 20 godina (a možda i svih vremena) Gigi Buffon, reprezentativni stoper Chiellini, odlični Marchisio (riješio derbi protiv Milana) i vrlo zahvalni napadač Matri, a ako zatreba, tu je i neuništivi Alex Del Piero. Znaju biti neefikasni i okliznuti se kad ne treba. Otud 10 remija zbog kojih kasne za Milanom. U igri su za dvostruku krunu.

Lazio igra nevjerovatnu sezonu, "od raja do očaja". Ove sezone je najbolji igrač njemački veteran Miro Klose koji zabija, asistira, dribla...kao nikad u životu. Pored Klosea, jedan od ključnih igrača Lazija je Brazilac Hernanes, plemeniti veznjak koji bi mogao završiti i u nekom bogatijem klubu. Tu je i naš Lulić koji je opravdao svoje dovođenje. Golman Marchetti je korak naprijed u odnosu na Urugvajca Musleru, ali je zato odbrana Lazija ove sezone, najblaže rečeno, očajna. Stoperi imaju kombinovano 70 godina, a igraju kao da im je 700. 13 primljenih golova u 4 posljednje utakmice (Genoa, Cesena, Palermo u prvenstvu, Atletico Madrid u Evropskoj ligi) sebi ne može priuštiti ni Real. Vodiće tešku borbu za treću poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Vrijedi spomenuti da je Udinese ponovo sklopio odličan tim u kojem dominira veteran Di Natale, ali iz kojeg bi veliku karijeru mogao napraviti Armero, još jedan pronalazak fenomenalnog skauting-tima Udinesea. Inter prolazi kalvariju, Ranierijev Inter je sad u identičnoj crnoj rupi kao i Gasperinijev na početku sezone. Interu je potreban potpuni remont, i to ne samo igrački. Roma je puno uložila, dovela Luisa Enriquea da stvori "malu Barcu", ali to će kalemljenje ići jako teško, barem ako je suditi po sličnom pokušaju koji je Wenger izvodio u Arsenalu proteklih godina. Puno oscilacija su pokazali i ostali južnjaci, Palermo i Napoli. Fiorentina je potonula u mediokritetstvo.

Što se borbe za opstanak tiče, Siena, Lecce, Novara i Cesena su najugroženiji timovi lige. Cesena se pokušava iščupati sa vrlo uglednim napadačkim duetom Mutu-Iaquinta, ali će se o njihovim šansama za opstanak moći suditi tek kad sve odgođene utakmice budu odigrane. Vremenske nepogode su primarni razlog zašto tabela Serie A liči na nekadašnje tabele Premiershipa kad je između susjeda na tabeli znalo biti i po tri odigrane utakmice razlike.
vs
#2 Posted : 21. veljače 2012. 23:08:59(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 24.10.2011.(UTC)
Posts: 1.722
meni je talijanska liga uvik bila najdraža... šteta šta je hrt-u propa sportski program, prije su ih non-stop prenosili... oduvik navijan za milan... nije mi mrzak ni juve, radi del piera, on mi je bia najdraži igrač kad san bia dite... naravno, oma iza mikijaWink
Heyoka
#3 Posted : 22. veljače 2012. 0:26:27(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
Nego, jedna interesantna stvar koja se može primijetiti i na prvo čitanje ovog što sam nasrao u uvodnom postu - u Serie A vladaju veterani. Milan još uvijek na golu ima Abbiatija, u odbrani Nestu, u vezi Seedorfa, Van Bommela, Gattusa i Ambrosinija... Kod Juventusa na golu 34-godišnji Buffon, u vezi caruje 32-godišnji Pirlo, a tu je i 38-godišnji Del Piero kad zatreba. U Laziju 34-godišnji Klose vodi glavnu riječ, a zna se priključiti i 35-godišnji Rocchi. U Romi je nešto bolje stanje, a u Interu valjda najgore - Stanković ima 34, Zanetti 107... Talijani se već godinama ne mogu utrkivati sa španskim i engleskim timovima kad su u pitanju mlade zvijezde tipa Eden Hazard ili Jan Vertonghen niti se mogu baciti u potjeru za Cristianom Ronaldom, Van Persiejem, Fabregasom... Najbolji igrači (Ibrahimović, Sneijder, prije toga Eto'o, Klose, možda sutra Tevez) iz inostranstva dolaze samo ako su u svojim timovima tehnološki višak.
vs
#4 Posted : 22. veljače 2012. 1:07:39(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 24.10.2011.(UTC)
Posts: 1.722
ja vec deset godina molin boga da milan pocne pusit brutalno, samo da se uprava opameti i pomladi momcad... bojin se da bi ovo lito mogli kupit del piera, sad je tek u najboljim godinama za njihBigGrin..
ovi penzici imaju tri sprinta u sebi, ostalo igraju na iskustvo, hahahahahah...

Heyoka
#5 Posted : 22. veljače 2012. 1:29:53(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
vs wrote:
ja vec deset godina molin boga da milan pocne pusit brutalno, samo da se uprava opameti i pomladi momcad... bojin se da bi ovo lito mogli kupit del piera, sad je tek u najboljim godinama za njihBigGrin..
ovi penzici imaju tri sprinta u sebi, ostalo igraju na iskustvo, hahahahahah...


Šuška se da kupuju Giggsa, Del Piera i Scholesa, a u igri je i senzacionalni povratak Paola Maldinija.Smile
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,060 seconds.