Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages123>
PREMIER LEAGUE
Dado R.
#1 Posted : 12. kolovoza 2011. 22:45:07(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
1. kolo - raspored

-:- Tottenham - Everton - odgodjeno

Subota, 13.08.2011.
16:00 Wigan - Norwich City
16:00 Blackburn - Wolverhampton
16:00 Fulham - Aston Villa
16:00 Liverpool - Sunderland
16:00 Queens Park Rangers - Bolton
18:30 Newcastle - Arsenal
Nedjelja, 14.08.2011.
14:30 Stoke City - Chelsea
17:00 WBA - Manchester United
Ponedjeljak, 15.08.2011.
21:00 Manchester City - Swansea

Nepuna tri mjeseca po završetku jedne od najuzbudljivijih sezona Premier lige, 20 najjačih engleskih klubova na novom je početku. Polazišna točka još samo ovoga vikenda za sve je ista, bez obzira na raznolikost ciljeva i ambicija. Prvi vikend rezerviran je za devet prvoligaških dvoboja, a zbog nereda u Londonu odgođen je ogled Tottenhama i Evertona.

Premda u uvodnom kolu vlada oskudica istinskih derbija, mnogi će pogledi biti usmjereni prema Newcastleu, gdje u subotu u goste istoimenom domaćinu stiže Arsenal. Prošle sezone ova su dva kluba na St. James Parku priredili pravu poslasticu s čak osam pogodaka i nevjerojatnim povratkom Svraka u utakmicu, a bit će zanimljivo vidjeti Topnike bez kapetana Cesca Fabregasa, koji je pred vratima Barcelone, te Samira Nasrija, koji će karijeru po svemu sudeći nastaviti u Manchester Cityju.

Aktualni prvak Manchester United neće biti aktivan sve do nedjelje navečer, kada obranu naslova otvara u ogledu s West Bromwich Albionom, a istoga dana Chelsea će putevima splitskog Hajduka bodove tražiti protiv Stoke Cityja na Britanniji. Znatno pojačani Manchester City svoju će sezonu otvoriti tek u ponedjeljak ogledom s prvim velškim premierligašem, a od Hrvata bit će aktivan tek Ivan Klasnić, njegov Bolton odmjerit će snage s još jednim novim prvoligašem, Queens Park Rangersima.

(Sportnet.hr)
Dok Lester
#2 Posted : 12. kolovoza 2011. 22:47:02(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 1.265
Man
Location: Velika Gorica, Hrvatska
Mislim da možemo početi slaviti još jedan naslov u ''crvenom'' dijelu Manchestera Flapper Flapper Flapper Flapper
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Garfield
#3 Posted : 12. kolovoza 2011. 23:09:58(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Liga mi je pocela malo ici na zivce zbog silnih kupovanja i privatizovanja klubova ... Na zalost previse se tome posvetilo.
Moje neko misljenje je da bi se Man City ove sezone mogao boriti za titulu, a da ce primjera Arsenal ispasti iz velike cetvorke, a i dalje mislim da u Engleskoj ligi kolko god bila jaka nema nekog tima da se moze reci da se istice kao primjera Barcelona i Real, ili sto je bio Inter ... Man Utd je dobar potez napravio sto se rijesio puno igraca, sto automatski znaci rijesio se puno plata, i mislim da je pametno kupovao, iako ako ne dovedu bar jos jednog playmaykera da ce imati dosta problema.Chelsea je po meni i prosle sezone bio dosta jak, ali nije to pretjerano pokazivao, a ove sezone i nije se nesto puno pojacao, tako da ...

U svakom slucaju drago mi je sto pocinje Premier liga.
Heyoka
#4 Posted : 13. kolovoza 2011. 1:30:59(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
Manchester United će, nažalost, opet biti prvak. Protiv svojih sugrađana su pokazali nevjerovatnu kreativnost i brzinu, a Ferguson može biti zadovoljan i sa širinom klupe obzirom da su i Evans i Jones pokazali da može računati na njih onda kad su Vidić i Ferdinand van forme ili ozlijeđeni. Problem Uniteda je dobro dijagnosticirao jedan novinar - iako su potrošili puno novca, nemoguće je reći da im je prva 11-orka bolja od one prošlogodišnje. Štaviše, slabija je na vrlo bitnoj poziciji - Van der Sarov kvalitet De Gea u ovom trenutku možda i može nadomjestiti, ali komandovanje odbranom i nadasve iskustvo su nešto što je otišlo sa gola Manchester Uniteda skupa sa Van der Sarom. Skupo plaćeni Phil Jones će biti back-up stoper. Young je vjerovatno bolji igrač od Valencije, ali će vezna linija ipak biti slabija jer je Scholes u penziji, a 38-godišnji Giggs je prošao kroz vrlo težak period nakon što je njegov prljavi veš izašao u javnost. Iako mediji i Ferguson hvale mladog Cleverleya, taj dečko još nije klasa kakvu Manchester United treba - otud su porazi na "mercatu" u utrci za Sneijdera i Nasrija te odustanak Fergusona od bilo kakve aukcije za Modrića priličan teret za Fergusonove ambicije da skine Barcelonu sa evropskog trona.

Chelsea će biti drugi, vrlo blizu Manchester Unitedu. Igrački kvalitet neosporno imaju no, baš kao i Manchester United, zakazali su u dovođenju kvalitetnog pojačanja za sredinu terena obzirom da je Lampard protekle godine igrao na nivou slabo očuvanog veterana iz malonogometnog tima "Litra vina, litra kisele", a Essien je konstantno ozlijeđen i pitanje je da li će se ikad više vratiti u top-formu.

Manchester City će krenuti iz drugog startnog reda i nadati se kiksevima Uniteda i Chelsea.

Arsenal sa ovakvom transfer-politikom treba biti presretan ako izbori i Evropsku ligu.
split85
#5 Posted : 13. kolovoza 2011. 20:03:48(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 751
Man
Location: Split
Liverpool je opet sam sebi najveći neprijatelj. Crying
Ne znam zašto se ne poštuje ono nepisano pravilo da igrač na kojem je napravljen penal, ne puca penal. Ali opet se djeomično Suarez iskupija.

Arsenal, sve lipo i krasno, dodavanja ko u priči, samo imaju problem kao i inače, a to je da se žele ušetat u gol. Možda su u ciloj utakmici imali 2 udarca na gol.
Garfield
#6 Posted : 13. kolovoza 2011. 20:22:42(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
U vecini se slazem sa Heyoka.Pogotovu ovo za Arsenal ... Prodaju 2 najbolja igraca a nista ne dovode, a i prosle sezone s njima su bili daleko od vrha...
Man Utd mislim da je losiji u odnosu na proslu sezonu.De Gea je talentovan golman, ali jos daleko od neke klase.U prijateljskoj utakmici je bio smjesan i sigurno da mu treba bar 1-2 da se adaptira.I sigurno se ne moze porediti s jednom klasom kao sto je bio Van Der Sar.Young je mozda bolji od Valencie, ali treba uzeti u obzir da su imali Gigsa koji je odigrao jos jednu nevjerovatnu sezonu, a sad je jos godinu stariji, tako da i tu nisu nesto jaci.Sto se tice sirine klupe mislim da nemaju nista jacu od prosle sezone i od ostalih velikih ekipa.Prosle godine su imali primjera Scholes, Brown, O Shea i td ... a sad su ti otisli a dosao je jedino Jones.Sto se tice Evansa mislim da je on bio jedno od razocarenja.Cak mu je i Smaling uzeo mjesto.Bio je tek 4 izbor.
I to da skinu Barcelonu ... Pa Barca je za klasu jaca nego prosle sezone, sto znaci da je bar za dvije jaca od Man Utd.Doveli su Sancheza koji je vec jedna od najboljih krila na svijetu, i Fabregas ce 99% doci i mislim da ce Barcu tesko biti skinuti jos godinama.Moze se desiti da ih neko izbaci, ali jos dugo sezona ce biti najjaci.
Meni se licno ssvidja njihova politika, namjenskog kupovanja.Potez sa Fabregasom je za 10, posto Xavi vec zalazi u godine (32 godina) i tu upada Fabregas a Xavi u najbolju ruku ove ili iduce sezone ide na klupu.Tako isto Sanchez ce vjerovatno upasti umjesto Pedra, i imat ce zamjene samo tako jake.Po meni jos su trebali naci nekoga za Abidala (jer on nije klasa za Barce) i to bi bila ekipa snova, iako je i sad.
Dado R.
#7 Posted : 14. kolovoza 2011. 16:28:04(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Nije utjeha ali je cinjenica, i vece momcadi od Hajduka ne mogu zabiti loncarima... kao i prosle godine.
Dok Lester
#8 Posted : 15. kolovoza 2011. 22:28:31(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 1.265
Man
Location: Velika Gorica, Hrvatska
Bit će veselo ove godine. City već otpisao Teveza poslije prve utakmice u kojoj je briljirao Aguero s dva gola (i, mislim, jednim asistom). David Silva dokazao koliko je nerazvikan ali važan kotačić u njihovoj igri, a Džeko je također sezonu statao pogotkom.
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
feka82
#9 Posted : 16. kolovoza 2011. 10:04:43(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 24
Location: mostar
EDIN DZEKO JE UVIJEK TU DA SMJESTI LOPTU U GOL , DRAGO MI JE STO JE ONA BUDALA BALOTELLI POCEO DA GRIJE KLUPU LOL LOL LOL LOL LOL

DZEKO RULES Flapper
Heyoka
#10 Posted : 16. kolovoza 2011. 17:04:03(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
Dok Lester wrote:
Bit će veselo ove godine. City već otpisao Teveza poslije prve utakmice u kojoj je briljirao Aguero s dva gola (i, mislim, jednim asistom). David Silva dokazao koliko je nerazvikan ali važan kotačić u njihovoj igri, a Džeko je također sezonu statao pogotkom.


Aguero je imao čudovišno dobar debi. U pola sata je zakuhao pred golom Velšana svaki put kad je primio loptu, doslovno od prvog kontakta sa loptom.

Džeko je odigrao jako dobro, sudjelovao je u pripremi gola Silve finom loptom za Aguera, dao je gol, a u prvom poluvremenu smotao jednog stopera Swansea k'o džoint, ali je gostujući golman dobro odbranio.

Igrač utakmice je bio Španac David Silva. Kad čovjek vidi da su on i Fabregas rezerve u prvih 11 Furije, supremacija španskih nacionalnih timova postaje logična. Silva je vjerovatno najbolji veznjak u ligi.
Dado R.
#11 Posted : 19. kolovoza 2011. 18:42:52(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Tek je drugo kolo Premier lige, a već su na rasporedu dva zvučna derbija. U subotu u ranijem terminu oslabljeni Arsenal dočekuje pojačani Liverpool, a oba su kluba u potrazi za prvom pobjedom kako bi, u Arsenalovu slučaju, pokazali da mogu i bez najboljih (Fabregasa i Nasrija), a u Liverpoolovu da u brojnim pojačanjima ima "dinamita".

Subotnji dio programa drugog kola zatvaraju Chelsea i WBA. Novi trener Bluesa Andre Villas-Boas čudom se čudio u svojem debiju protiv Stokea zbog otočkog sudačkog kriterija koji dopušta dosta grubosti. Otvaranje domaće sezone morao bi započeti pobjedom ako ne želi privući sumnjičave poglede u svojem smjeru. Možda to bude prilika za debi novog napadača Chelseaja, mladog Belgijca Romelua Lukakua.

Bolton Ivana Klasnića dočekuje Manchester City, momčad koja je na identičan način otvorila prvenstvo, pobjedom 4:0 protiv novaka Swanseaja. Za kraj poslastica na Old Traffordu u ponedjeljak. United bez pola obrane čeka Tottenham. S koliko će naših reprezentativaca Spursi istrčati nezahvalno je prognozirati, kao i tečaj švicarskog franka.

Subota, 20.08.2011.
13:00 Sunderland - Newcastle
13:45 Arsenal - Liverpool
16:00 Aston Villa - Blackburn
16:00 Everton - Queens Park Rangers
16:00 Swansea - Wigan
18:30 Chelsea - WBA

Nedjelja, 21.08.2011.

14:30 Norwich City - Stoke City
15:00 Wolverhampton - Fulham
17:00 Bolton - Manchester City

Ponedjeljak, 22.08.2011.
21:00 Manchester United - Tottenham

sportnet.hr
Dado R.
#12 Posted : 21. kolovoza 2011. 16:47:32(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Bogme, ovakav Klasnic ima jos sto reci i u nasoj repki. Pogotovo kad znamo da smo u napadu jalovi...
Garfield
#13 Posted : 21. kolovoza 2011. 18:12:00(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Meni se cini da bi Dzeko ove sezone mogao napraviti pravi Boom.
Dado R.
#14 Posted : 21. kolovoza 2011. 20:53:15(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Ma Dzeko je dobar i cini mi se da se prilagodio. Kod mene ne igra u fantasyju samo zato sto s Manicinijem nisam bio nacisto, hoce li ga stavljati od prve minute.
Dok Lester
#15 Posted : 21. kolovoza 2011. 20:55:27(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 1.265
Man
Location: Velika Gorica, Hrvatska
Ja sam ga zato i stavio jer je očito da će Tevez otići (naročito nakon dolaska Aguera), a ona budala Balotelli ionako ne zaslužuje prvu postavu.
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Dado R.
#16 Posted : 26. kolovoza 2011. 17:24:22(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
3. kolo

Nakon što je uspješno riješio brigu zvanu Liga prvaka, Arsene Wenger razbijat će glavu kakvu momčad postati na Old Trafford. Za Manchester United nema stanke što se derbija tiče. Nakon Tottenhama stiže Arsenal, i to bez suspendiranih Gervinha, Alexa Songa i Emmanuela Frimponga. Mladi Crveni vragovi izgledaju gladni uspjeha, a na svojoj strani imaju i tradiciju. Arsenal je dobio samo četiri puta u posljednjih 18 gostovanja u Kazalištu snova.

Hrvatski trojac iz Tottenhama dva i pol sata ranije dočekat će Manchester City koji je ovog tjedna konačno doveo Samira Nasrija, a na White Hart Lane, na posudbu, stigao je napadač Cityja Emmanuel Adebayor. Uzevši u obzir impresivnu partiju Građana u Boltonu, teško je očekivati "nulu" iz prošle sezone.

Vodeći strijelac Premiershipa, Ivan Klasnić, po svoj treći gol ide na Anfield gdje će Bolton pokušati zagorčati život Liverpoolu, koji je kao i gosti odrađivao zadatak u Carling kupu sredinom tjedna. Chelseaju se na pladnju nudi druga uzastopna pobjeda na Stamford Bridgeu. Stiže novopečeni prvoligaš Norwich City.

Subota, 27.08.2011.
13:05 Aston Villa - Wolverhampton
13:30 Wigan - Queens Park Rangers
16:00 Blackburn - Everton
16:00 Chelsea - Norwich City
16:00 Swansea - Sunderland
18:30 Liverpool - Bolton

Nedjelja, 28.08.2011.

14:00 Newcastle - Fulham
14:30 Tottenham - Manchester City
16:00 WBA - Stoke City
17:00 Manchester United - Arsenal

sportnet.hr
Heyoka
#17 Posted : 26. kolovoza 2011. 20:58:33(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 42
Location: Cazin
Arsenalu u nedjelju neće biti ni Wilsherea tako da je vezni red praktično nepostojeći. Onih 6:1 iz 2001.godine mi pada na pamet.
Dado R.
#18 Posted : 26. kolovoza 2011. 22:19:42(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Ne mislim da ce biti bas toliko ali sve drugo osim glatkog Arsenalovog poraza bilo bi iznenadjenje...Smile
Dok Lester
#19 Posted : 27. kolovoza 2011. 19:39:23(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 1.265
Man
Location: Velika Gorica, Hrvatska
I tko je vodeći strijelac lige? BigGrin BigGrin BigGrin

Bolton puno lošiji nego protiv Cityja. Sve sama nabacivanja u bunar, a Petrova nitko nije pratio. Liverpool stvarno puno dobio dolaskom Adama, Kuyt standardno dobar.
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
SejoSexon
#20 Posted : 28. kolovoza 2011. 15:34:55(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 46
Man
Location: Beč, Austrija
4 x Džeko! Majstore, nastavi tako protiv Bjelorusije!
Users browsing this topic
Guest
3 Pages123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,130 seconds.