Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Izdavačka prava
Samsuilunov otac
#1 Posted : 10. listopada 2017. 8:17:46(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 24.1.2013.(UTC)
Posts: 42
Location: Pleternica
Nisam baš upoznat s pravilima izdavaštva, pa me zanima sljedeće: mogu li dvoje ili više izdavača kod nas izdavati iste junake u istome obliku ili se tu radi o ekskluzivnim pravima? Konkretno, ako jedan izdavač u RH izdaje, recimo, Zagora (redovna i posebna izdanja), može li i drugi izdavač izdavati Zagora (redovna i posebna izdanja) u jednakoj opremi? Ili mora izmišljati neke nove oblike (tipa tri u jedan i sl.) da bude različito od izdanja prvog izdavača?

Da ne bude zabune, ja ne namjeravam ništa izdavati, nego me interesira jer vidim da isti junaci koje izdaju Ludens i Libellus ili dolaze u različitim oblicima ili pojedina izdanja izdaje samo jedan izdavač. Recimo, kad već spominjem Zagora, Ludens izdaje redovna, posebna i još neka izmišljena izdanja, a Libellus samo redovna, ali u drugačijem obliku nego Ludens. Nema preklapanja. Ludens izdaje Dylane, redovne i posebna izdanja, Libellus redovne, ali u drugačijem obliku od Ludensa, a od posebnih samo ono što ne izdaje Ludens.

Je li tu stvar u pravima?
brozbiafra
#2 Posted : 10. listopada 2017. 9:01:32(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 7.1.2015.(UTC)
Posts: 177
Location: Kutina
Ja cu ti odgovoriti dok netko strucniji ne uleti ( i ispravi me BigGrin ).Recimo,ti kupujes prava na ediciju i prostor na kojem budes izdavao.Npr,Libellus Zagor je Republicca edicija u Italiji i na nju je Lib.kupio prava,vjerovatno samo za prostor Hr ( mozda i sire ).Nitko vise na tu ediciju ne moze na tom prostoru kupiti prava tj izdavati.Tako recimo Van Gogh drzi prava na Kit Tellera i Ludens je mogao samo onu ediciju dvobroja izdati kod nas.Unaprijed se izvinjavam na mogucim greskama,ovo je samo onako u grubo,dok se netko drugi ne javi.Dade bi mogli nesto znati,mozda su culi od izdavaca kako to ide..Razz Smile
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,025 seconds.