Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Važna obavijest: Piratska izdanja
LL
#1 Posted : 7. rujna 2018. 0:08:04(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 5.8.2015.(UTC)
Posts: 342
Location: Zagreb
Nakon što se već neko vrijeme jasno moglo primijetiti kako se na određenim online platformama u susjednim državama mogu kupiti piratska izdanja nekih naših rasprodanih knjiga (Tex 1 & 2, Tex almanah 1, Mister No almanah 1 & 2 itd.), od nadležnih institucija dobili smo informaciju kako su zahvaljujući zajedničkoj suradnji kao žarišta zasad locirana dva grada u Srbiji te tri u Bosni i Hercegovini te da će se proces suradnje nastaviti s ciljem konačnog rješavanja tog problema.

Do privođenja kraju navedenog slučaja, nama samo preostaje svim stripofilima predložiti dodatan oprez prilikom kupovine prije spomenutih naslova uz napomenu da obrate pozornost na izgled izdanja jer je razlika između originala i piratske kopije očita.
danant
#2 Posted : 8. rujna 2018. 15:22:00(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 17.10.2011.(UTC)
Posts: 201
Man
Location: Novi Sad
Mene su zavrnuli za Mr No Almanahe 1,2 ali kad sam zapretio policijom, vratio mi je pare a ja njemu stripove.
Ipak sam hteo da im stanem na put ali nisam naisao na podrsku sto Limundo, Kupindo, Kupujem prodajem sajtova, kao ni ekipe sa foruma. Cak sam razgovarao i sa nekim od predstavnika VC, koji isto znaju za sve ovo ali niko nije imao neku posebnu zelju...

Tako da kao sto je gore receno... Obratite paznju i otvorite cetvoro ociju. Da nisam drzao Libellusove almanahe u rukama nekad, ne bih prepoznao pirata. Mada se formati piratskih almanaha 1 i 2 razlikuju. Nisu bas potrefili velicine da budu iste. Lik je Jelka015, 22kaka na forumima i sajtovima za prodaju. Neko selo Jadarska Lestica. A ima lanac i u BG...Odnosno na srpskim sajtovima za prodaju ih ima par sa piratima

Znam da su radili i dosta novih Tex kniga ali one jesu pirati ali nisu kopije Libellusa. Takodje imaju i onog Dampira u Mostaru i Mister No specijale

Sve u svemu ako primetite da je jos neko Libellusovo izdanje direktno piraterizovano samo nas obavestite da znamo.
danant
#3 Posted : 18. ožujka 2019. 19:06:11(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 17.10.2011.(UTC)
Posts: 201
Man
Location: Novi Sad
U zadnje vreme se u Srbiji pojavilo dosta Mister No knjiga period 61-70. Zna li neko da li su to pirati?

Nisam video Tex knjige 1 i 2 piratske. Do sada sam imao priliku da vidim samo one knjige koje nemaju naslovnice unutra (Almanahe)

Da li su uspeli da piraterizuju Mister noa posto bi im se isplatio jer su cene za pomenute dosta visoke?
Dado A.
#4 Posted : 19. ožujka 2019. 1:52:05(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.610
Location: Makarska
danant wrote:
U zadnje vreme se u Srbiji pojavilo dosta Mister No knjiga period 61-70. Zna li neko da li su to pirati?

Nisam video Tex knjige 1 i 2 piratske. Do sada sam imao priliku da vidim samo one knjige koje nemaju naslovnice unutra (Almanahe)

Da li su uspeli da piraterizuju Mister noa posto bi im se isplatio jer su cene za pomenute dosta visoke?


Da bismo mogli reći jesu li to pirati ili ne morali bismo ih vidjeti uživo, a to se inače lako da primijetiti preko usporedbe vrste papira, uveza, tiska, margina, unutarnjih naslovnica itd. Dakle, pronađi nekoga u koga imaš povjerenja (a da ima originalno izdanje) i onda ga zajedno usporedite s tim koje se prodaje. Ako je doista riječ o piratu, svaki iskusni kolekcionar otkrit će to za tren oka.

Inače, sve dosadašnje piratske primjerke naših izdanja, a za koja smo nedvojbeno utvrdili da to jesu, predali smo nadležnim službama koje su specijalizirane za takve slučajeve i oni odavno rade na suzbijanju toga.

Naravno, i ti i svi ostali koji sumnjate u autentičnost nekoga našeg izdanja koje se pojavilo negdje u prodaji, slobodno nam se javite na info@libellus.hr s informacijom gdje se to prodaje (link) pa ćemo vam odmah javiti možete li biti sigurni da je to original ili ne, a ako ni mi preko tog linka ne budemo mogli procijeniti je li riječ o originalu ili piratu (a to se vrlo često zna dogoditi jer fotografija zna zavarati budući da se katkad na njoj nalazi jedno, a prilikom slanja poslije bude nešto sasvim drugo) onda ostaje samo opcija da ga uživo pogledate zajedno s nekim u koga imate povjerenja.

Generalno, naš savjet za sve kolekcionare je uvijek isti: “Ako niste 100% sigurni da je riječ o originalu - ne kupujte.”

Nadam se da sam barem malčice pomogao.Cool
bata
#5 Posted : 19. ožujka 2019. 12:07:22(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 18.3.2019.(UTC)
Posts: 11
Man
Location: Nis, Srbija
Ne znam tacno o kojim primercima ovde govorite - ako pricamo o onim koji su se pojavili na kupindu za 10000 RSD i prodaje ih Vlada originali su.
Primer https://www.kupindo.com/...-Libellus-66-Surat-Kahn
Oglasio ih je i na KP i tamo je cena niza za 1000 RSD.

Jedan kolekcionar je skoro prodao svoju Mr. No kolekciju (mogu da vam dam i link gde je oglasio) i covek koji je kupio je rasparcao, ja sam od njega u razmeni uzeo tri komada koji su mi nedostjali.

Cena od 10000 din (oko 80 eur) je prilicno visoka i vecina ovde nije spremna da plati toliko, zato su stripovi jos dostupni, ako ih neko kupi eto opet nestasice...

Izvinite ako sam promasio temu i vi govorite o nekim drugim stripovima...

Pozdrav,
Bata
danant
#6 Posted : 20. ožujka 2019. 8:32:41(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 17.10.2011.(UTC)
Posts: 201
Man
Location: Novi Sad
Nisam mislio na prodavca Vladu. On je ok.

Ja licno trazim te brojeve vec dugo a ne mogu i necu da dam po 80 eur. Imam par oglasa postavljenih na forume i grupe za potraznju. Zacudilo me je to sto su mi stigle 2 ponude u zadnjih 10 dana. Kao da se od negde pojavilo... Pa me zato zaintrigiralo
kolekcionar
#7 Posted : 26. ožujka 2019. 22:45:57(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 9.12.2014.(UTC)
Posts: 9
Man
Location: BiH
Ovde u BiH ih je nekolicina gurala raznorazne felere,a isti su i odranije su skloni sličnim rabotama .Primjera jedan od aktera (Trebinje) je osim standardnih stripova na PIK-u nudio reprintane tvrdoukoričene Zlatne serije,Traper Kerije, Lon Wolf omnibuse i ostala čuda,potom u tu šaroliku ponudu lagano zavuče jednu,dvije traženije,kopirane knjige Libellusa,pod orginale,ali mu je jedan oglas Libellusa slučajno provaljen u jednoj FB grupi,pa je gospodin kroz par dana poskidao artikle,jadan,pošten,pošto mu je neko dojavio da ga prozivaju jer je otkrivena rabota.
Drugi prodavac,iz Doboja je takođe dugo nudio printane Almanahe Mister Noa Libellus,naravno,naivan prodavao pod orginale iako se iz aviona vidi da su loše kopije.
Ima lik u Lukavcu, osim što bestidno dila raznoraznu pirateriju,svoj budžet dodatno popunjava varajući ljude kako stigne,naručiš mu strip ZS ili LMS,a umjesto njega pošalje neki krš sa nanovo printanim koricama koji ni blizu ne liči stripu iz oglasa.Brčko nećemo ni spominjati,jer tu će jednom kad ulete SIPA i ostale nadležne agencije imati barem dva,tri mjeseca posla....
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,076 seconds.