Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Mister No Revolution 1 & 2
LL
#1 Posted : 16. svibnja 2019. 5:08:04(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 5.8.2015.(UTC)
Posts: 342
Location: Zagreb
Kao što smo već spomenuli, sljedeća naša tura bit će u prodaji na ovogodišnjemu MaFestu koji će se u Makarskoj održati od 23. do 26.5.2019., a zadnje dvije knjige u njoj odnose se na još jednu veliku premijeru. Naime, riječ je o fenomenalnom miniserijalu Mister No Revolution koji je u Italiji stigao do broja 5, a 6. - zaključujući broj - izaći će 31.5. ove godine.

Kako je cijeli projekt zamišljen u obliku 3 diptiha mi ćemo ga tako i objaviti, a to znači da će u našim prvim dvjema knjigama biti izvorni albumi 1-4, a treći integral uslijedit će čim postane dostupan u Italiji.

Projekt Mister No Revolution osmislio je i scenaristički potpisao sjajni Michele Masiero, a crtači koji su ga realizirali su Matteo Cremona, Alessio Avallone i Emiliano Mammucari.

Prije spomenuti albumi u Italiji su izašli u razdoblju između prosinca 2018. i ožujka 2019., što znači da je riječ o najrecentnijemu mogućem projektu, a sada slijede i ostali podaci koji bi vas mogli zanimati:

Mister No Revolution 1: “VIJETNAM”

“GORI, MOMČE, GORI!” (Michele Masiero / Matteo Cremona)
“BIT ĆU TVOJE ZRCALO” (Michele Masiero / Matteo Cremona)

Mister No Revolution 2: “KALIFORNIJA”

“SANJAJUĆI KALIFORNIJU” (Michele Masiero / Alessio Avallone)
“NETKO KOGA ĆEŠ VOLJETI” (Michele Masiero / Alessio Avallone)

Naravno, riječ je o albumima u boji A4 formata za koje je naslovnice potpisao Emiliano Mammucari, a koloristi su bili Luca Saponti & Giovanna Niro (MN R 1) te Giovanna Niro & Stefania Aquaro (MN R 2).

Inače, cijeli miniserijal Mister No Revolution u Italiji izlazi u sklopu novopokrenute podetikete Audace, svojevrsnog SBE-ovog Vertiga, koja označava ozbiljnije, kompleksnije štivo za odraslu publiku, s eksplicitnim tekstom i scenama nasilja i seksa.

No, o čemu je zapravo riječ u projektu Mister No Revolution? Naime, on kreće od jedne pripovjedački prilično intrigantne postavke: što bi se dogodilo da se Jerry Drake rodio 25 godina poslije u odnosu na svoju službenu biografiju? I zatim, ako zadržimo tri fiksna razdoblja njegova života (rat, veteranska lutanja i bijeg prema nepoznatome), što bi bilo s njime da je bio mladić u New Yorku 1967. godine, kad su vjetrovi promjene (ili barem želje za promjenama) rasplamsale nade cijele jedne generacije? Uostalom, Jerry Drake je oduvijek bio čovjek izvan svog vremena, a čak i u njegovoj “izvornoj” formuli slojevita osobnost činila ga je drukčijim od ostalih vršnjaka.

Ukratko, Michele Masiero pokušao je zamisliti kako bi se Mister No snašao u susretu sa svijetom punim proturječja; svijetom koji je na drugi kraj planeta slao svoje sinove da umiru u ratu koji je toliko osporavan “doma” te u kojem je definitivno nedostajao onaj domoljubni naboj povezan s oslobađanjem od naci-fašizma.

Konačno, Vijetnam je ujedno bio i zadnji od američkih ratova u kojima je Mister No mogao sudjelovati, jer riječ je o posljednjem ratu u kojem su se borili vojni ročnici, a Jerry se u rat nikad ne bi prijavio dragovoljno.

Naklada projekta Mister No Revolution bit će 500 primjeraka, a obje navedene knjige bit će u formi 2-u-1, na 144 kolorne stranice (uz 14 stranica tekstualnog dijela koji dodatno opisuje cjelokupnu pozornicu dramatičnih zbivanja).

Redovna cijena integrala Mister No Revolution 1 i 2 bit će 225 kn, a tijekom prva dva mjeseca svaki od navedenih naslova moći ćete kupiti za promotivnih 180 HRK.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim suradnicima na predanom radu kako bi ovo izdanje bilo savršeno u svim mogućim detaljima, a na kraju još samo informacija da će svi posjetitelji 12. MaFesta komplet u kojemu su oba integrala Mister No Revolutiona umjesto za promotivnih 360 HRK moći dobiti za ultrapromotivnih 320 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za MaFest 2019. moći ćete pronaći u posebnom topicu koji ćemo uskoro postaviti).

Bacite pogled:





bubo
#2 Posted : 16. svibnja 2019. 7:45:27(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 783
Man
Location: mostar
vauuuu!!! izgleda fantastično ....ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
kico
#3 Posted : 17. svibnja 2019. 14:48:26(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 12.7.2011.(UTC)
Posts: 807
Location: planet Zemlja
Kupujem na MaFestu
sa užitkom
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,059 seconds.