16.11.2022

Alan Ford 13

Slika

Do kraja ovog mjeseca u prodaji bi se trebala naći i 13. knjiga Alana Forda, a ovo su epizode koje vas očekuju u njoj:

37. PUKOVNIK KATTYCAT (Bunker / Magnus)
38. GODIŠNJI ODMOR (Bunker / Magnus)
39. DOBRA STARA VREMENA (Bunker / Magnus)


Autor unutarnjih kolornih naslovnica i ilustracije za glavnu naslovnicu knjige je - standardno - neponovljivi Magnus, a prevoditelj je legendarni Nenad Brixy.

Uobičajeno, svi tehnički detalji su isti kao i u prethodnim knjigama (format 170 x 240 mm; 378 stranica; naklada 700 primjeraka), a navedene priče u Italiji su izvorno objavljene u srpnju, kolovozu i rujnu 1972. godine. Korice su tvrde, mat, s UV lakom.

Kao i u svakoj našoj dosadašnjoj najavi, i ovom prilikom još jednom iskazujemo iskrenu počast i neizmjernu zahvalnost Vjesnikovom timu na čelu s prije spomenutim Nenadom Brixyjem koji je od 1970., kad je objavljena “Grupa TNT”, svojim svakodnevnim mukotrpnim radom od Alana Forda napravio neponovljivi, istinski kulturni fenomen na ovim prostorima.

Naravno, kao i svima ostalima koji rade nešto u životu, i tome dream teamu znale su se potkrasti određene greške koje smo mi luđaci i fanatici popisivali, proučavali i razgovarali o njima ne bismo li prije svega sebi samima objasnili zašto su se i kako dogodile, a koje su u konačnici samo dokazivale da su i ti naši heroji bili samo ljudi od krvi i mesa, sa svim svojim vrlinama i manama.

U ovome izdanju taj svoj fanatizam i ludost iskoristit ćemo kako bismo ispravili te neke stvarčice poput cenzuriranih kadrova, neprevedenih i izbačenih oblačića, krivih imena itd. koje smo uočili i kojima ćemo pokušati zaokružiti cijelu priču o Alanu Fordu na ovim prostorima, a mnoge od njih navest ćemo u pripadajućim topicima na svome forumu.

Kompletan popis naših izdanja u 2022. godini možete pronaći na sljedećem topicu - http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2174 - a za bilo kakva dodatna pitanja naša e-mail adresa je: info@libellus.hr

Za kraj još samo podatak da će redovna cijena trinaeste knjige Alana Forda biti 225 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za promotivnih 180 HRK.