03.09.2022

Dylan Dog 50

Slika

Drugo izdanje (od dvanaest) u našoj osmoj ovogodišnjoj turi koja bi uskoro trebala biti vani je okrugla, 50. knjiga redovne serije Dylana Doga, a priče i autori koji vas čekaju u njoj su:

“PONORI LUDILA” – Giuseppe De Nardo / Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani
“TUĐINAC” - Pasquale Ruju / Ugolino Cossu
“POLJUBAC OTROVNICE” - Pasquale Ruju / Giovanni Freghieri


Ove epizode u Italiji su izvorno objavljene u brojevima 148, 149 i 150 redovnog serijala, u razdoblju od siječnja do ožujka 1999. godine, a što se tehničkih detalja tiče ovdje je riječ o našemu standardnom 3-u-1 izdanju, u klasičnome Bonellijevom formatu (160 x 210 mm), na 294 crno-bijele stranice (tvrde korice), s unutarnjim naslovnicama u boji te nakladi od 250 primjeraka.

Vezano za radnju, u “Ponorima ludila” Dylan će rješenje slučaja morati potražiti u klinici “Serenity House”, a u “Tuđincu” će zajedno s Grouchom morati glumiti knjižničara u koledžu St. August kako bi raspetljao zamršenu zagonetku čije je ishodište, kako se čini, daleko od našega svijeta... Naposljetku, “Poljubac otrovnice” donosi nam legendu o ženi zmiji, a u glavnoj ulozi bit će prelijepa Vyper...

Na kraju samo još informacija da je ekskluzivnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao fenomenalni Roberto De Angelis (unutarnje potpisuje Angelo Stano), a što se cijene 50. knjige Dylana Doga tiče, redovna će biti 245 kuna, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 196 HRK.