12.04.2023

Dylan Dog 51

Slika

Treće izdanje (od četiri) u našoj drugoj ovogodišnjoj turi koja će danas biti u prodaji je 51. knjiga redovne serije Dylana Doga, a epizode i autori koji vas čekaju u njoj su:

“JEZERO NA NEBU” (Cristina i Pippo Neri & Tiziano Sclavi / Bruno Brindisi)
“DOSTAVA SMRTI” (Pasquale Ruju / Giampiero Casertano)
“CESTA PREMA NIŠTAVILU” (Carlo Lucarelli & Tiziano Sclavi / Giovanni Freghieri)

Ove priče u Italiji su izvorno objavljene u brojevima 151, 152 i 153 redovnog serijala, u razdoblju od travnja do lipnja 1999. godine, a što se tehničkih detalja tiče ovdje je riječ o našemu standardnom 3-u-1 izdanju, u klasičnome Bonellijevom formatu (160 x 210 mm), na 294 crno-bijele stranice (tvrde korice), s unutarnjim naslovnicama u boji te nakladi od 250 primjeraka.

Vezano za radnju, u “Jezeru na nebu” Dylan će se nakon dugo vremena susresti sa Spring Shorend, prijateljicom iz djetinjstva, te se iz prve ruke uvjeriti koliko se zapravo ljudi mogu promijeniti tijekom godina; u “Dostavi smrti” protagonisti će biti krupni trgovački putnik Timothy Penderwhile i demon Pey, a na “Cesti prema ništavilu” Dylanu će društvo praviti prelijepa Alga...

Naposljetku još samo podatak da je ekskluzivnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao genijalni Roberto De Angelis (autor unutarnjih je Angelo Stano), a što se cijene 51. knjige Dylana Doga tiče, redovna će biti 32,50 €, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 26 €.