31.10.2017

Interliber 2017. - Nova izdanja u prodaji: Spirou & Fantasio 20 - “TVORAC ZLATA”

Slika

Predzadnja knjiga u našoj interliberskoj turi donosi nam novu pustolovinu Spiroua & Fantasija, a naslov joj je “TVORAC ZLATA”!

Kao što puno vas već sigurno zna, ovaj album nosi sa sobom i autorsku promjenu jer velikog Andréa Franquina od ove avanture zamjenjuje Jean-Claude Fournier (premda ćete u Franquinovoj maestralnosti moći uživati i u ovom albumu jer upravo on je zaslužan za sve crteže Marsupilamija, a vidjet ćemo ga još jednom i u 24. albumu (“Tembo Tabou”), no ta epizoda izvorno je nastala deset godina prije ove epizode).

Osim “Tvorca zlata” koji se proteže na 48 stranica, u ovom albumu očekuju vas još dvije kraće priče - “Tajni Božić” i “Japanska gljiva” (obje na po 6 stranica) - a druga nam je naročito zanimljiva jer se u njoj po prvi put pojavljuju legendardni Ito Kata i tajanstvena organizacija po imenu “Trokut”, a kojih se sigurno sjećate iz albuma “Tora Torapa” koji smo mi objavili 2009. godine (premda je kronološki zapravo riječ o albumu broj 23).

E sad, budući da vas u “Tvorcu zlata” čeka Zantafio, evo i prijedloga koje biste epizode trebali barem malčice prolistati prije čitanja ove priče:

Spirou & Fantasio 4 – “Nasljednici”
Spirou & Fantasio 7 – “Gljivom protiv diktatora”
Spirou & Fantasio 8 – “Kriva glava”
Spirou & Fantasio 16 – “U sjeni Z”

Na kraju još samo podatak da izvrstan tekst na stražnjoj korici i u ovom albumu potpisuje naš sjajni Kowalsky, a što se cijene tiče - 20. knjiga Spiroua & Fantasija tijekom prva dva mjeseca koštat će 96 kuna, a potom će joj cijena iznositi regularnih 120 kn.