31.10.2017

Interliber 2017. - Nova izdanja u prodaji: Tex - “Istrebljivači”

Slika

Peta najava koja se tiče naše interliberske ture je ona za peti po redu album Texa Willera koji nosi naslov “Istrebljivači”.

Kao što i sami znate, sve četiri priče koje su dosad objavljene u ovoj biblioteci bile su premijere - (“Junak i legenda” - Paolo Eleuteri Serpieri; “Frontera” – Mauro Boselli / Mario Alberti; “Painted Desert” - Mauro Boselli / Angelo Stano; “Izazov u Montani” - Gianfranco Manfredi / Giulio De Vita) - no ovaj put imat ćemo iznimku!

Naime, “Istrebljivači” potječu iz 1971. godine, a autori su ni više ni manje nego legendarni Gianluigi Bonelli i Aurelio Galleppini, majstori koji su 1948. godine podarili život Texu Willeru!

Kao što ćete i sami moći vidjeti, ova epizoda koja ima 51 stranicu stripa rađena je na jedan atipičan način za Texov serijal - način koji je naročito istaknuo Galepov crtački stil - a s obzirom da se ove godine slavi stota godišnjica rođenja ovoga velikog umjetnika, SBE je luksuznim reprintom ove priče htio odati zasluženu počast crtačkoj veličini Aurelija Galleppinija!

Premda to svi pravi fanovi Texa Willera sigurno već znaju, mi ćemo ovom prilikom još samo dodati da su “Istrebljivači” objavljeni u ZS 219 (“Izvor života”), a u Italiji su premijeru imali u broju 134 redovnog serijala (“Condor Pass”).

Cijena petog Texova albuma tijekom prva dva mjeseca iznosit će 112 kuna, a nakon toga moći ćete ga kupiti za 140 HRK.