16.11.2019

Interliber 2019. - Nova izdanja u prodaji: NATHAN NEVER PONOVNO ROĐENJE 1 & 2

Slika

Kucnuo je čas i za službene najave izdanja koja će ove godine svjetlo dana premijerno ugledati na Interliberu, a prva od njih odnosi se na drugi miniserijal Nathana Nevera koji nosi naslov “Ponovno rođenje”, a u Italiji je objavljen u šest nastavaka u razdoblju od svibnja do listopada 2017. godine.

Naravno, prvog Nathanovog miniserijala (od tri) – sjajne “Godine nulte” koju su potpisali Bepi Vigna & Roberto De Angelis – sigurno se jako dobro sjećate, a “Ponovno rođenje” donosi jedan novi pogled na sam početak serijala o kojemu autor Michele Medda, član čuvene Bande sa Sardinije, kaže sljedeće: “Kako su godine prolazile, Antonio, Bepi i ja sve smo se češće znali upitati kako bismo to zapravo napisali Nathana Nevera kad bismo ga pisali danas... Miniserijal koji ćete uskoro pročitati pokušat će dati odgovor na to pitanje... I kažem “pokušat će” zato što se operacija ponovnog osmišljavanja svijeta Nathana Nevera ne može ograditi od onoga što taj lik danas jest i od svijeta koji su autori stvorili oko njega. Kad sam počeo pisati prvi scenarij i kad sam silom prilika prelistao stara izdanja, ostao sam zbunjen. Naime, vrijeme je učinilo svoje... Naravno, sjećao sam se orijentira u sagi i glavnih likova, ali neke detalje potpuno sam drukčije upamtio, dok se drugih uopće nisam sjećao. I tad sam odlučio da neću čitati sve iznova, jer naši najvjerniji čitatelji jako dobro znaju koliko su važne uspomene u priči o Nathanu Neveru. I eto, pišući ovaj miniserijal, oslonio sam se na svoje uspomene te slijedom toga i na njihovu odsutnost... I to mi je dalo izvjesnu slobodu u građenju priče o Nathanu, njegovome smrtnom neprijatelju Nedu Maceu i Alfi. Stoga, starim će čitateljima serijala mnogi likovi i događaji biti poznati. Katkad će biti točno citirani, a katkad prerađeni i ponovno ukomponirani u dosad neviđenom i (nadam se) zanimljivom obliku. A ako ima i onih koji nikad nisu pročitali nijedan strip o našem agentu Alfe i htjeli bi to početi tek sada, ova priča - koja metaforički ponovno odmata vrpcu kako bi nam predstavila početak sage - mogla bi im biti izvrsna polazišna točka.”

Crtež “Ponovnog rođenja” potpisao je naš stari poznanik i prekaljeni poznavatelj Nathanovog univerzuma Germano Bonazzi, majstor koji je dosad nacrtao više od 40 pustolovina iz mozaika specijalnog agenta Alfe.

Naravno, riječ je o našim klasičnim 3-u-1 izdanjima (naklada je 300 primjeraka), a 6 epizoda koje vas čekaju u njima su:

Knjiga 1:
“Povratak na Zemlju” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Bez predaha” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Paukova mreža” (Michele Medda / Germano Bonazzi)

Knjiga 2:
“Čovjek i stroj” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Sablasti” (Michele Medda / Germano Bonazzi)
“Zov krvi” (Michele Medda / Germano Bonazzi)

Regularna pojedinačna cijena obiju knjiga NN PR-a bit će 195 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 156 kuna.

Na kraju još samo informacija da će svi posjetitelji Interlibera komplet u kojemu se nalaze obje knjige Nathanovog “Ponovnog rođenja” umjesto za prije spomenutih promotivnih 312 moći dobiti za ultrapromotivnih 280 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za Interliber 2019. možete pronaći u posebnom topicu, a bit će tu i još iznenađenja).