01.11.2020

Interliber (virtualni) 2020. - ZAGOR: DARKWOODSKE NOVELE 1-5

Slika

Cijela ova 2020. ide tako kako ide, u jednome čudnom, sve samo ne normalnom ritmu, ali što je tu je... Svi guramo kako znamo i umijemo, a tako ćemo nastaviti i nadalje.

Premda ove godine nažalost, zbog cijele situacije koja nam je svima jako dobro poznata, nećemo imati svoj štand na Interliberu, to nas ni najmanje neće spriječiti da sve organiziramo virtualno, kao da smo zapravo ondje.

U prijevodu, to znači da smo i ove godine za sve vas pripremili brojne akcije i popuste o kojima će biti više riječi tijekom sljedećih dana u drugoj, posebnoj najavi, a dotle ćemo predstaviti sva izdanja - njih 12 - koja ćemo tim povodom objaviti.

Naša prva najava odnosi se ne na jedan naslov, već na njih pet, a riječ je o novome Zagorovom miniserijalu koji nosi naslov “Darkwoodske novele” i radi se o projektu koji se konceptualno nastavlja na Zagorove “Korijene”, prethodnu izdavačku inicijativu SBE-a koju su oni u šest epizoda izvorno objavili tijekom 2019., a mi u razdoblju od srpnja prošle do ožujka ove godine. Kao što svi istinski Zagorovi fanovi već znaju, tu je bila riječ o postmodernističkoj obradi sage o Duhu Sa Sjekirom u kojoj je dječak Patrick Wilding odjenuo ruho pravednika i postao živuća legenda u divljoj darkwoodskoj šumi, a pridjevom “postmodernistički” ovdje se opisuje zahvat čija je svrha bila učiniti pripovijedanje aktualnijim, “ponovno koristeći” prošlost u funkciji sadašnjosti.

Što se konkretno samih “Darkwoodskih novela” tiče, šest epizoda ovog miniserijala mogu se smatrati svojevrsnom “potragom” za Zagorom, jer priče koje ćete uskoro imati priliku pročitati malo su drukčije po stilu i načinu pripovijedanja od redovnih epizoda. Ipak, važno je napomenuti da ovdje nije počinjen nikakav zločin nad “duhom” junaka, već je riječ o pokazivanju njegove ljudskije strane, kao da smo se primjerice našli licem u lice s čovjekom od krvi i mesa, bez aure legende koja okružuje njegovo ime.

“Darkwoodske novele” 1-5 izvorno su u Italiji objavljene u razdoblju od svibnja do rujna ove godine, a evo i njihovih naslova te sjajnih autora koji su ih potpisali:

Darkwoodske novele 1: “Oči sudbine” (Moreno Burattini & Giovanni Freghieri)
Darkwoodske novele 2: “Prerijski vjetar” (Moreno Burattini & Anna Lazzarini)
Darkwoodske novele 3: “Banda Métisa” (Moreno Burattini & Max Bertolini)
Darkwoodske novele 4: “Ljudska meta” (Moreno Burattini & Massimo Pesce)
Darkwoodske novele 5: “Harbour Ranch” (Moreno Burattini & Franco Saudelli)


Autor svih naslovnica je, baš kao i u “Korijenima”, izvrsni Michele Rubini!

Naklada “Darkwoodskih novela” bit će 500 primjeraka, a mi ćemo ih - opet baš kao i “Korijene” -  objaviti u velikom, albumskom formatu na 64 stranice (c/b, tvrde korice).

Regularna pojedinačna cijena svih albuma “Darkwoodskih novela” bit će 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 96 kuna.

Na kraju još samo informacija da će svi kupci tijekom ovogodišnjega virtualnog Interlibera komplet u kojemu se nalaze svi albumi “Darkwoodskih novela” umjesto za prije spomenutih promotivnih 480 moći dobiti za ultrapromotivnih 430 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za ovogodišnji virtualni Interliber moći ćete pronaći u posebnom topicu koji ćemo uskoro postaviti, a bit će tu i još iznenađenja).

Na kraju, ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim suradnicima na predanom radu kako bi ovo izdanje bilo savršeno u svim mogućim detaljima.