14.11.2022

Nero 1

Slika

Kao što smo već najavili, u našoj desetoj turi koja će sljedećeg tjedna - povodom ovogodišnjeg Interlibera - biti u prodaji, nalazi se i prvi integral fenomenalnog Nera u kojem vas čekaju sljedeće priče:

1. Tako i na Zemlji
2. Sunce sjaj izgubi i zvijezde popadaju


Naši dragi prijatelji, braća Emiliano i Matteo Mammucari, autori su koji idejno i scenaristički potpisuju cijeli projekt, a u ovome diptihu u grafičkom dijelu (kao crtač druge epizode) s njima u timu bio je i Alessio Avallone, inače još jedan naš stari prijatelj! Prvu epizodu i obje naslovnice potpisao je Emiliano Mammucari, a za kolor su zaslužni Luca Saponti i Adele Matera.

Što se cjelokupnog projekta tiče, evo što su o svemu u najavi rekli autori, braća Mammucari:

“Ni tisuću godina odmaka ne pojednostavnjuje razgovor o križarskim ratovima. Njihovi odjeci još uvijek se mogu pronaći u televizijskim vijestima te se još i dan-danas može činiti razumnijim da se za mir obratimo onostranome.

Ako se s jedne strane povijest pripovijeda kroz velike promjene i velike bitke, sukobe između suprotstavljenih civilizacija i frakcija, s druge strane priča koju vam donosimo teče kroz oči jednog jedinog čovjeka... I to ne jednog od najčestitijih ili najugodnijih.

Ali zato nam naša priča omogućava da si uzmemo neke male slobode u hvatanju u koštac s događajima kroz koje se raspleće pustolovina, bez inzistiranja na tome da objasnimo kako se sve doista odigralo. Prepričavamo događaje onako kako ih znamo ili kako ih volimo zamišljati.

No, sigurno je samo to da, u svijetu u kojem - kako nekoć, tako i danas - izgleda jednostavno i obvezujuće zauzeti stranu, od kojih svaka ima svoju različitu i nepobitnu istinu koju zastupa, mi i dalje dopuštamo da nas očara onaj koji ostaje odsječen od čopora, previše nemiran da se uklopi među ljude svog vremena.

NERO ne govori o religiji, ne govori o ratovima i ne govori o suprotstavljenim kulturama.

NERO govori o demonima. Onima koje nosimo u sebi... Onima protiv kojih se svakodnevno
borimo, sklapajući pogodbe s njima ili ih možda, barem jedanput, pobjeđujući...”

U dogovoru s autorima, ovaj sjajni serijal objavljivat ćemo u diptisima, a prve dvije epizode koje se nalaze u ovome premijernom integralu izvorno su u Italiji objavljene u prosincu 2021. i travnju 2022. godine.

Što se tehničkih detalja tiče, format knjižnog bloka je 220 x 295 mm, integral ima 160 stranica u boji, a naklada je 300 primjeraka.

Regularna cijena prvoga Nerovog integrala je 265 kuna, snižena cijena tijekom prva dva mjeseca bit će 212 kn, a na ovogodišnjem Interliberu moći ćete ga kupiti za promotivnih 190 HRK.

Znajući kakav su sjajan posao braća Mammucari i Alessio odradili u Siročadi i Mister Noovom “Revolutionu”, s nestrpljenjem smo iščekivali finalnu verziju priče, a sad konačno svi zajedno možemo istinski uživati u njoj. Uzimajući još u obzir besplatne majice i šalicu koje smo pripremili za vas (a usto i još neke sjajne akcije), ovogodišnji Interliber uistinu je idealna opcija za kupovinu prvog Nera!

Više o svim ovogodišnjim interlibarskim akcijama možete vidjeti na ovome linku - www.libellus.hr/forum/Interliber

- a onda se za koji dan i vidimo na štandu!