11.07.2019

Nova izdanja u prodaji: Deadwood Dick 1

Slika

Zadnje, 8. izdanje u ovoj našoj turi koja će u prodaji biti za nekoliko dana, donosi sa sobom još jednu premijeru, a ovog puta riječ je o Deadwood Dicku, projektu koji je u Italiji objavljen kroz 3 priče u 7 brojeva u razdoblju od srpnja prošle do siječnja ove godine.

Sve tri pustolovine nastale su po predlošku teksaškog pisca Joea R. Lansdalea, a scenarij za prvi diptih - vjeran sirovom stilu prepunom inventivnosti - potpisao je Michele Masiero, dok je crtački dio, uključujući i naslovnice, odradio maestralni Corrado Mastantuono.

Baš kao i naš Mister No Revolution, i Deadwood Dick je u Italiji izašao u sklopu novopokrenute podetikete Audace koja označava ozbiljnije, kompleksnije štivo za odraslu publiku, s eksplicitnim tekstom i scenama nasilja i seksa.

Inače, naslovi priča koje čine prvu cjelovitu pustolovinu su:

“CRNO KAO NOĆ”
“CRVENO KAO KRV”

A osim 122 stranice stripa, u našoj knjizi očekuje vas i bogat tekstualni dio u kojem ćete imati priliku pročitati intervju s Joeom R. Lansdaleom koji su napravili Luca Crovi i Seba Pezzani.

Sljedeće dvije pustolovine Deadwood Dicka također će uskoro ugledati svjetlo dana, a njihovi autori su Maurizio Colombo & Pasquale Frisenda (drugi diptih, izvorni albumi 3 & 4) te Mauro Boselli & Stefano Andreucci (triptih, izvorni albumi 5-7). Naslovnice za navedene priče, baš kao i za prve dvije, potpisuje Corrado Mastantuono.

Naklada prvog integrala Deadwood Dicka bit će 450 primjeraka (144 stranice, A4 format), redovna cijena 195 kn, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 156 HRK.

Na kraju još samo koristimo priliku da se ponovno zahvalimo svim suradnicima na predanom radu na ovome fenomenalnom projektu!