09.02.2020

Nova izdanja u prodaji: Martin Mystère 108 - “OTOK BOGOVA”

Slika

Šesta knjiga u premijernoj ovogodišnjoj turi koja bi uskoro trebala biti vani nosi naslov “OTOK BOGOVA” i riječ je o 108. broju regularne biblioteke našega “detektiva nemogućeg” - Martina Mystèrea!

Autori scenarija za ovu epizodu koja je u Italiji izvorno objavljena u svibnju i lipnju 1995. godine u brojevima 158 i 159 redovnog serijala su Bruno Abietti i Vincenzo Beretta, crtež potpisuje Franco Devescovi, a naslovnice su kao i obično djelo Giancarla Alessandrinija.

Inače, s “Otokom bogova” približavamo se za još jedan korak finalizaciji talijanskog opusa misterija te Martinovom i Javinom povratku u New York, a što se konkretno ove priče tiče DSSM će u njoj završiti u Japanu gdje će zajedno s Javom i prelijepom groficom Alessijom Zambonin pokušati riješiti drevnu tajnu koja obavija otok Kasumishimu...

Prije samog čitanja “Otoka bogova” bilo bi dobro kad biste bacili malčice pogled na epizode “Agarthi” (MM 42) i “Kazalište sjećanja” (MM 90), a a kraju još samo informacija da će regularna cijena 108. knjige Martina Mystèrea biti 180 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 144 HRK.