14.04.2017

Nova izdanja u prodaji: MARTIN MYSTÈRE KOLOR BIBLIOTEKA 1

Slika

Baš kao i prošlu, i ovu turu privest ćemo kraju jednom premijerom, a ovog puta riječ je o prvoj knjizi kolorne biblioteke Martina Mystèrea!

Kao što i sami sigurno već znate, u pitanju je novi miniserijal koji nije ni remake, ni reboot a niti prequel, već se, po riječima samog Alfreda Castellija, radi o projektu koji bi trebao dati odgovor kako bi to izgledao Martin Mystère da se danas premijerno pojavio na tržištu a ne daleke 1982. godine (prvi broj ovoga miniserijala objavljen je u Italiji u 11. mjesecu 2016. godine).

Inače, dobri stari Alfredo samo je koordinator skupine scenarista koji su zaslužni za novog Martina i koji se potpisuju kao Mysterijanci, a u toj skupini su (abecednim redom) Andrea Artusi, Diego Cajelli, Giovanni Gualdoni, Ivo Lombardo, Enrico Lotti i Andrea Voglino.

Za razliku od regularne serije u kojoj naslovnice već godinama potpisuje legendarni Giancarlo Alessandrini, crtač naslovnica ovog miniserijala je još jedan sjajni crtač - Lucio Filippucci - a dizajn ove nove Martinove biblioteke, kao uostalom i sve drugo što radimo, potpisuje jedna, jedina, nenadmašna Melina Mikulić.

Što se forme našega izdanja tiče, mi smo to odlučili odraditi u svom klasičnom 3-u-1 stilu (naklada će biti 300 primjeraka), a prve tri cjelovite epizode koje vas čekaju unutra su:

Povratak nemogućemu” (Mysterijanci / Fabio Piacentini)
Scipionova kaciga” (Mysterijanci / Alfredo Orlandi)
Arka istrebljenja” (Mysterijanci / Sauro Quaglia)

U načelu, ovaj miniserijal zamišljen je kao klasični sezonski serijal od 12 brojeva i podijeljen je na 4 manje cjeline od kojih se svaka proteže kroz 3 epizode, tako da će mu naša 3-u-1 forma savršeno pristajati, a nakon što završi prva sezona ono što će uslijediti nakon toga bit će također veoma zanimljivo, no to je već neka druga priča...

I naravno, na kraju još samo informacija da će regularna cijena prve knjige Martinove kolorne biblioteke biti 230 kuna, a tijekom prva dva mjeseca promotivno ćete je moći kupiti za 184 kune.