13.10.2021

Nova izdanja u pripremi: ZAGOR PRIČA... /de luxe/

Slika

“A sad, nešto sasvim drugačije”, rekli bi nenadmašni Pythonovci...

Naime, prije točno 60 godina, u lipnju 1961., iz pera neponovljivog Sergia Bonellija alias Guida Nolitte te ukrašen uzbudljivim crtežima maestra Galliena Ferrija, ZAGOR - legendarni GOSPODAR DARKWOODA - otisnuo se put mašte ogromne vojske svojih čitatelja gdje živi i dan-danas!

O popularnosti DUHA SA SJEKIROM, kako u rodnoj Italiji tako i na ovim prostorima, nećemo trošiti previše riječi jer radi se o općepoznatoj činjenici, baš kao što ne treba posebno ni elaborirati da je najpoznatija i najpopularnija od svih njegovih pustolovina upravo ona o njegovu djetinjstvu i mladosti, događajima i motivima koji su ga usmjerili da postane ono što jest te ljudima koji su mu u tome pomogli, pod naslovom “ZAGOR PRIČA...”.

Uzevši u obzir navedene premise i dodavši tome ideju koja nam se u glavi kuhala već nekoliko godina, odlučili smo sve to - kao hommage našemu CHICU - staviti u jedan lonac, a rezultat svega je jedno uistinu jedinstveno, dosad nikad viđeno de luxe izdanje ove priče kojim ćemo obilježiti ovu veliku obljetnicu.

No, da ne bismo duljili, evo nekoliko tehničkih detalja ovog izdanja koje u sebi sadrži dvije knjige (crno-bijelu i kolornu), kutiju te potvrdu o autentičnosti.

Kutija je napravljena od kartonskog papira, a unutarnji dio kadice u koji se stavljaju knjige zaštićen je stiroporom kako bi se ojačala konstrukcija savijenih dijelova i zaštitile knjige. Unutar kadice nalazi se traka koja služi za lakše vađenje knjiga. Kutija (vidljivi, dizajnirani dio) je obložena posebnim papirom tekstilne strukture. Na principu magneta zamišljeno je otvaranje i zatvaranje kutije s bočne strane.

Knjižni blok obiju knjiga je u formatu 220 x 295 mm, a obložene su vrhunskom umjetnom kožom cijenjenoga talijanskog proizvođača. Knjiga s crnom kožom sadrži izdanje kojem je knjižni blok tiskan na predivnom munken polar 120-gramskom papiru, a knjižni blok knjige u crvenoj koži tiskan je na izvrsnom magno volume 130-gramskom papiru. Knjižni blok je identičan u objema knjigama, s tim da je crna knjiga tiskana u crno-bijeloj verziji, a crvena u kolornoj.

Kad već spominjemo knjižni blok, na prvim trima uvodnim stranicama nalazi se impresum i oznaka da je “ovo izdanje objavljeno u ograničenoj, numeriranoj nakladi” te ručno upisani redni broj knjige, odnosno kompleta. Na idućih sedam stranica su tekstualni dijelovi. Prvi tekst djelo je sjajnog Morena Burattinija koji je napisao posebno za ovo naše izdanje, a drugi - također napisan specijalno za ovo izdanje - potpisuje naš prijatelj i kolekcionar Aleksandar Saša Ždrale. Preostala dva teksta također su iz pera Morena Burattinija. Potom slijedi prva naslovnica koja na poleđini ima impresum epizode te dalje redom ide strip. Prva epizoda ide do 108. stranice, a zatim slijedi druga naslovnica s impresumom epizode te potom i ostatak priče. Knjižni blok ima ukupno 176 stranica.

“Potvrda o autentičnosti” koju smo spomenuli tiskana je na 250-gramskom papiru u formatu 210 x 150 mm te dolazi uz svaki komplet kao dodatna potvrda ekskluzivnosti i izvornosti ovog izdanja. Naravno, na njoj će također pisati da je “ovo izdanje objavljeno u  ograničenoj, numeriranoj nakladi”, baš kao i pripadajući broj knjige, tj. kompleta. Usto, na potvrdi će još biti i suhi žig s našim logom te potpisi nas urednika.

Kako bismo omogućili svim zainteresiranim kolekcionarima da dobiju svoj primjerak, tijekom sljedećih 15 dana - tj. zaključno do 15.10.2021. u 23:59 h - možete ga rezervirati ili u striparnici u kojoj inače kupujete svoje stripove, ili direktno kod nas na info@libellus.hr, a nakon isteka tog razdoblja rezervacija više neće biti moguća.

Minimalna planirana naklada je 111 primjeraka, a ovisno o broju rezervacija možda bude i veća jer želimo da svi Zagorovi hard core obožavatelji imaju jednaku priliku doći do njega.

Naravno, dizajn i ovoga jedinstvenog izdanja potpisuje nenadmašna Melina Mikulić!

Cijena de luxe kompleta epizode “Zagor priča...” bit će 1495 kuna, a objavit ćemo ga do kraja ove godine.