18.03.2021

Nova izdanja u prodaji: Mladi Tex Willer 3 - “PINKERTON LADY”

Slika

Ostali smo dužni još zadnju službenu najavu iz naše druge ovogodišnje ture koja je jučer napustila tiskaru, a riječ je o trećoj knjizi mladog Texa Willera koja nosi naslov “PINKERTON LADY”!

Kao što smo već detaljno opisali prilikom najava prvih dviju knjiga ovoga novog serijala, riječ je o projektu koji otkriva nepoznate stranice Texove nezaboravne mladosti, ali ne prepričavajući ih, nego prateći ih “uživo”.

Ovu treću Bosellijevu priču, baš kao i onu premijernu, opet je maestralno nacrtao sjajni Roberto De Angelis, a iza naslovnica tradicionalno stoje dva poznata majstora: glavnu na knjizi nacrtao je Massimo Carnevale, a unutarnje naslovnice epizoda Maurizio Dotti! Sve epizode kolorirao je GFB Comics.

Kao i obično, riječ je o cjelovitoj pustolovini, a evo koje vas četiri epizode čekaju u ovoj knjizi:

Pinkerton Lady (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Zavjerenici iz Saint Louisa (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Atentat na Lincolna (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)
Mefistova zamka (Mauro Boselli / Roberto De Angelis)

U Italiji su navedene epizode izvorno izašle u razdoblju od kolovoza do studenoga 2019. godine u brojevima 10-13 izvornog serijala.

Inače, što se same radnje tiče, u ovoj pustolovini klasični vestern miješa se sa špijunskom pričom u kojoj se među negativcima pojavljuju brat i sestra Dickart (zavodljiva Lily i dijabolični Steve alias Mefisto), dok se među pozitivcima prvi put u serijalu pojavljuje još jedna povijesna ličnost, odvažna Kate Warne, prva operativka u suknji slavne detektivske agencije Allana Pinkertona (a bit će tu, jasno, i Allan Pinkerton i Abraham Lincoln)...

Ukratko, ova knjiga je svojevrsni prequel koji se događa prije prvoga pravog susreta Texa i Mefista, a koji se - kao što svi pravi obožavatelji Texa Willera znaju - dogodio u 2. knjizi naše regularne kolorne biblioteke.

Za kraj još samo informacija da će naklada treće knjige mladog Texa Willera biti 500 primjeraka, regularna cijena joj je 275 kn, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za promotivnih 220 kuna.