10.02.2020

Nova izdanja u prodaji: Dylan Dog 41

Slika

Predzadnje izdanje u prvoj našoj ovogodišnjoj turi u kojoj će biti ukupno osam naslova je 41. knjiga Dylana Doga, a epizode i autori koji vas čekaju u njoj su:

DOK VAS SMRT NE RASTAVI” - Mauro Marcheselli & Tiziano Sclavi / Bruno Brindisi
GRANICA” - Claudio Chiaverotti / Piero Dall'Agnol
PHOENIX” - Tiziano Sclavi / Nicola Mari

Kad već spominjemo epizode, ova naša 41. knjiga posebna je po tome što nju otvara jedna od najboljih Dylanovih priča svih vremena - “Dok vas smrt ne rastavi” - koja je u Italiji objavljena u listopadu 1996. u broju 121 redovnog serijala i na svojih 110 stranica u boji obilježila je 10. godišnjicu serijala (“Zora živih mrtvaca” je - da se podsjetimo - objavljena u listopadu 1986.). Što se same priče tiče, teško je reći što je spektakularnije u njoj: još jedno maestralno scenarističko partnerstvo Marchesellija i Sclavija ili genijalni crtež Bruna Brindisija, a lik Lillie Connolly - Irkinje znakovitog imena i prezimena - za sva je vremena svim istinskim obožavateljima Dylana Doga ostao duboko urezan u njihovim sjećanjima.

Što se ostalih dviju epizoda tiče (originalni brojevi 122 i 123 koji su u Italiji zaključili 1996. godinu svojim izlascima u studenome i prosincu), one su više nego solidne i kao takve - zajedno s prije spomenutom epizodom “Dok vas smrt ne rastavi” - zaokružuju jednu zbilja kultnu knjigu iz naše redovne serije. U “Granici”, Chiaverottijev prilično solidan scenarij s Magusom kao protagonistom svojim je crtežom sjajno nadogradio Piero Dall'Agnol, a “Phoenix” Sclavija i Marija s pripadajućom nesavršenošću Smrti uvijek nekako navuče osmijeh na lice (naravno, onoliko koliko je to moguće u Dylanovim pustolovinama).

Specijalnu naslovnicu za ovo naše izdanje nacrtao je i kolorirao naš dragi Pasquale Del Vecchio, a cijena Dylanove 41. knjige koja će imati 310 stranica (s tim da je prva epizoda u boji na 110 stranica) bit će 225 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 180 kn.