10.02.2020

Nova izdanja u prodaji: Dylan Dog 42

Slika

Evo, došli smo polako i do zadnjeg izdanja u prvoj našoj ovogodišnjoj turi koja će uskoro biti vani i riječ je o 42. knjizi Dylana Doga, a epizode i autori koji vas čekaju unutra su:

VJEŠTIČJI VRH” - Claudio Chiaverotti / Giovanni Freghieri
TRI PUTA NULA” - Tiziano Sclavi / Bruno Brindisi
CRVENA SMRT” - Gianfranco Manfredi / Corrado Roi

S ovim trima pričama zalazimo već polako u 1997. jer riječ je o epizodama koje su u Italiji objavljene u siječnju, veljači i ožujku te godine, u izvornim brojevima 124, 125 i 126.

Što se samog sadržaja tiče, ovdje ponovno imamo jednu baš zanimljivu knjigu jer sve tri epizode potpisuju crtački genijalci - Freghieri, Brindisi i Roi - a ni za scenarije se ne može reći da su loši, dapače (a naročito tu ističemo onaj Sclavijev)!

Tako će nas Chiaverotti u “Vještičjem vrhu” odvesti u Darkness, provlačeći pritom ideju koja bi definitivno mogla oživjeti izvansezonsko razdoblje turističkih destinacija (no istovremeno se nadamo da je nitko neće pokušati provesti u djelo). U “Tri puta nula” prije spomenuti maestro Sclavi još jednom nastupa u onoj svojoj vrhunskoj formi, a epizoda koja se odvija u Bellybuttonu toliko je legendarna da je uistinu ne treba previše najavljivati već naprosto samo ponovno s guštom pročitati. Konačno, Manfredi u “Crvenoj smrti” Dylana odvodi u Veneciju gdje će se morati suočiti ni više ni manje nego s - kugom!

Na kraju još samo podatak da je specijalnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao i kolorirao naš dragi prijatelj Pasquale Del Vecchio, a cijena Dylanove 42. knjige koja će imati 294 stranice bit će 195 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 156 kn.