24.09.2020

Nova izdanja u prodaji: MARTIN MYSTÈRE KOLOR BIBLIOTEKA 2 (druga sezona)

Slika

Prije samih detalja o završnoj, drugoj knjizi druge sezone Martinove kolorne biblioteke (kojom ćemo zatvoriti našu sedmu ovogodišnju turu), evo uvodnika koji smo napisali u najavi prve:

“Nakon premijerne sezone novih kolornih pustolovina Martina Mystèrea koje su u Italiji objavljene u razdoblju od studenoga 2016. do listopada 2017. (a koje smo mi u cijelosti objavili između svibnja 2017. i siječnja 2018.), u listopadu 2019. Sergio Bonelli Editore započeo je s objavljivanjem druge sezone (ovdje namjerno ne računamo “ashcan” verziju prvog broja koja je objavljena za Luccu 2018.) koju je priveo kraju 7. brojem u travnju ove godine.

Nakon sjajne prve sezone koja je polučila ogroman uspjeh (a koja po riječima samog Alfreda Castellija nije ni remake, ni reboot a niti prequel, već se radi o projektu koji bi trebao dati odgovor kako bi to izgledao Martin Mystère da se danas premijerno pojavio na tržištu a ne daleke 1982. godine), svi čitatelji koji su je pročitali s iznenađenjem će otkriti da se u ovoj drugoj sezoni čini kao da se sve vratilo u normalu (u okvirima onoga što je moguće za Detektiva Nemogućega, naravno) jer cijeli “alternativni univerzum” u koji su bile smještene prve “pustolovine u boji” prividno je nestao! Naime, Martin živi u Washington mewsu s Dianom i Javom te ponovno proživljava neke važne pothvate iz “klasične” biblioteke, ali kao što ćete ubrzo imati priliku vidjeti, nije riječ o nekakvoj običnoj, nagloj promjeni smjera jer narativni slijed ovoga drugog serijala u boji ponovno će se ispreplesti s onim prvim i mnoge zagonetke nakon mysterioznog “razdvajanja” bit će riješene.

Inače, dobri stari Alfredo u ovom se projektu pojavljuje isključivo kao supervizor i - naravno - autor izvornih ideja, a prava odgovorna osoba cijele ove operacije je Giovanni Gualdoni s kojim su surađivali Enrico Lotti i brojni scenaristi koji su se ponovno zajednički potpisivali kao Mysterijanci. Naravno, opet kao i u premijernoj sezoni, crtač naslovnica je i dalje naš dragi Lucio Filippucci.

Za razliku od prve sezone u kojoj je bilo 12 epizoda, u drugoj ih je samo 7, a mi smo ih raspodijelili u dvije knjige i to tako da će u prvoj biti tri, a u drugoj četiri priče (jer prva ima 16 stranica više od ostalih, tj. 80 umjesto standardnih 64), a naklada je 300 primjeraka.”

Dakle, četiri cjelovite epizode koje vas čekaju u drugoj knjizi kojom ćemo kompletirati drugu sezonu su:

“VREMENSKI BRODOLOMAC” (scenarij: Mysterijanci / crtež: Vito Rallo / kolor: Daniele Rudoni & Alessandro Musumeci)

“TAJNA MAMUTHONESA” (scenarij: Mysterijanci / crtež: Alfredo Orlandi / kolor: Daniele Rudoni & Francesca Tomaghelli)

“FRANKENSTEIN 2020.” (scenarij: Mysterijanci / crtež: Rosario Raho / kolor: Daniele Rudoni & Alessandro Musumeci)

“ČOVJEK KOJI JE UMRO DVAPUT” (scenarij: Mysterijanci / crtež: Fabio Piacentini / kolor: Daniele Rudoni & Elisa Sguanci)

Na kraju još samo informacija da će regularna cijena i druge knjige druge sezone Martinove kolorne biblioteke biti 230 kuna, a tijekom prva dva mjeseca promotivno ćete je moći kupiti za 184 kune.