09.03.2020

Nova izdanja u prodaji: Mister No 108 – “UNAKRSNA VATRA”

Slika

U drugoj ovogodišnjoj turi koja će tijekom ovog mjeseca izaći iz tiska bit će i 108. knjiga našega omiljenog pilota Mister Noa, a naslov joj je “UNAKRSNA VATRA”!

Autori ove pustolovine na 96 stranica su Marco Del Freo (scenarij), Oliviero Gramaccioni (crtež) i Roberto Diso (naslovnica), a u Italiji je izvorno objavljena u prosincu 1994. godine u broju 235 redovnog serijala.

Što se same priče tiče, Mister No će ovog puta u društvu tajanstvene Carle Andrade završiti prvo prisilno u džungli a zatim i na fazendi Olija Marteensa, a tko će koga na kraju nadmudriti otkrit ćete uskoro...

Inače, oko ove se epizode svojevremeno bila digla prilična prašina među stripofilima na ovim prostorima, a razlog je bila “neoprostiva greška” scenarista Marca Del Frea koji je na jednome mjestu “zaboravio” da je Mister No ranjen (u sukobu s jednim domorocem).

Kao što ćete i sami moći vidjeti u našoj knjizi, nije tu bila riječ ni o kakvoj grešci već je problem bio u krivom prijevodu, a ovog puta ćemo to i dokumentirati tu na našemu forumu kako biste se i sami mogli uvjeriti o čemu je riječ.

Inače, ovakvih korekcija u našim izdanjima u odnosu na već izdane epizode od strane drugih izdavača dosad je bilo iho-ho, a svi oni koji imaju i stara i nova izdanja lako mogu usporediti sve to i doći do zaključka kako – premda bi trebala biti riječ o istim pričama – to ni blizu nije tako, a naročito je to vidljivo kod junaka koji imaju puno više teksta gdje u dosta navrata čak i sam konačni smisao priče bude promijenjen, a o brojnim netočnostima, nepreciznostima i nerazumljivostima da ne govorimo...

Na kraju još samo informacija da će regularna cijena 108. knjige Mister Noa biti 150 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 120 HRK.