01.11.2020

Nova izdanja u prodaji: Mister No 112 – “CRVENI VJETAR”

Slika

Dok čekamo izlazak 7. ture koja je odavno trebala biti vani (ali nažalost još nije), mi ćemo - premda nam inače nije običaj najavljivati sljedeću turu prije izlaska tekuće - krenuti polako sa službenim najavama 8. ture koja bi trebala biti u prodaji za otprilike 15-20 dana.

Prvo izdanje od njih ukupno osam koliko će ih u konačnici biti u njoj nosi naslov “CRVENI VJETAR” i riječ je o 112. knjizi redovne biblioteke Mister Noa!

Ovu pustolovinu na 98 stranica koja predstavlja početak prilično duge sage s opakim Ishikawom potpisali su Luigi Mignacco (scenarij) i Roberto Diso (crtež i naslovnica), a u Italiji je objavljena u broju 241 redovnog serijala koji je izašao u lipnju 1995. godine.

Što se same priče tiče, “Crveni vjetar” predstavlja svojevrsni zaokret u odnosu na dosadašnju radnju jer Mister No poslije izvršene sabotaže u tvornici “Brazil chemicala” napušta Manaus (kako bi zaštitio svoje najbliže prijatelje) u koji će se potom vratiti tek u izvornoj epizodi 273 pod naslovom “Manaus” koja je u Italiji objavljena gotovo tri godine nakon “Crvenog vjetra”, u veljači 1998. No, pričat ćemo mi uskoro još o ovoj sagi...

Na kraju još samo podatak da će redovna cijena Mister Noa 112 biti 150 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 120 HRK.