08.02.2021

Nova izdanja u prodaji: NATHAN NEVER GENERACIJE 1 & 2

Slika

Došlo je vrijeme i da privedemo kraju službene najave izdanja koja će u sklopu naše prve ovogodišnje ture danas-sutra ugledati svjetlo dana, a to ćemo učiniti trećim miniserijalom Nathana Nevera koji nosi naslov “Generacije”, a u Italiji je objavljen u šest nastavaka (plus “Nulti broj”) u razdoblju od svibnja do listopada 2018. godine.

Naravno, prvih dvaju Nathanovih miniserijala iz ove svojevrsne trilogije – sjajne “Godine nulte” koju su potpisali Bepi Vigna i Roberto De Angelis te napetoga “Ponovnog rođenja” Michelea Medde i Germana Bonazzija - svi se dobro sjećamo, a o “Generacijama”, treći član “Bande sa Sardinije” - Antonio Serra - kaže sljedeće: “Ovaj novi miniserijal posvećen Nathanu Neveru pod naslovom “Generacije” osmislila je moja malenkost, scenarije su napisali Giovanni Eccher i Adriano Barone, a - uz “Nulti broj” - bit će sastavljen od šest priča i u svakoj od njih upoznat ćete jedan novi svijet i jednoga novog Nathana Nevera. No, to nije sve. Ako pročitate sve brojeve u nizu dobit ćete i cjelovitu sagu kroz koju ćete otkriti jednu ili više mogućih budućnosti čovječanstva kroz evoluciju naših likova (posebice Nathana, njegove kćeri Ann i Legs Weaver) te vizualno i pripovjedačko preispitivanje klasika pustolovnoga i znanstvenofantastičnog stripa.”

Kao i obično, riječ je o našim (skoro pa) klasičnim 3-u-1 izdanjima (naklada je 300 primjeraka) - jer ovog će se puta u prvoj knjizi naći i “Nulti broj” - te stoga 7 epizoda koje vas čekaju u njima su:

Knjiga 1:
Nulti broj” (Antonio Serra & Adriano Barone / Massimo Dall’Oglio)
Hell City Blues” (Antonio Serra & Giovanni Eccher / Alessandro Russo)
Ratnik prašine” (Antonio Serra & Giovanni Eccher / Silvia Corbetta & Mariano De Biase)
Vladari svemira” (Antonio Serra & Giovanni Eccher / Andrea Bormida)

Knjiga 2:
Lunarna baza Alfa” (Antonio Serra & Adriano Barone / Sergio Giardo)
Vrijeme himera” (Antonio Serra & Adriano Barone / Rosario Raho)
Alfe i omege” (Antonio Serra & Adriano Barone / Massimo Dall’Oglio)

Naslovnice svih priča potpisali su njihovi crtači, a mi smo za svoje knjige odabrali one koje su nacrtali Alessandro Russo i Rosario Raho.

Na kraju još samo podatak da će regularna pojedinačna cijena obiju knjiga Nathanovih “Generacija” biti 195 kuna, a u promotivnom razdoblju koje se tradicionalno odnosi na prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za 156 kuna.