13.12.2020

Nova izdanja u prodaji: Priče iz baze Drugdje 16 - “Vampir koji je pokrenuo revoluciju”

Slika

I dok strpljivo čekamo da nam deseta ovogodišnja tura izađe iz tiska - proklet bio, viruse! - mi polako krećemo sa službenim najavama izdanja koja bi za desetak dana trebala izaći u sklopu naše zadnje ovogodišnje ture, inače jedanaeste po redu!

Dakle, prva knjiga u njoj nosi naslov “Vampir koji je pokrenuo revoluciju” i riječ je o 16. pustolovini iz serijala “Priče iz baze Drugdje” koja je izvorno u Italiji izašla u rujnu 2013. godine, a u njoj nas čekaju naši stari poznanici Amanda Janosz, Jean-Louis Bientôt i Vlad Tepeš, svima puno poznatiji kao - Drakula! Inače, većina radnje u ovoj knjizi odvija se u Parizu, a to znači da se ovo “pokretanje revolucije” odnosi upravo na Francusku revoluciju i to onda vuče za sobom i brojne povijesne ličnosti kojih se jako dobro sjećamo iz povijesnih knjiga.

Autori ove uzbudljive priče na 154 stranice su Carlo Recagno (scenarij) i Alfredo Orlandi (crtež), a u samoj knjizi čeka vas i tradicionalni tekstualni dodatak na pet stranica (1+4) koji potpisuje veliki Alfredo Castelli. Naravno, naslovnica je još jednom bila djelo neponovljivog Giancarla Alessandrinija.

Na kraju još samo informacija - za one najpedantnije čitatelje - koje biste dvije priče prije čitanja “Vampira koji je pokrenuo revoluciju” trebali barem prolistati za domaći rad:

Priče iz baze Drugdje 1: “Onaj koji prebiva u tami”
Martin Mystère gigant 11: “Crveni kralj”

Redovna cijena PIBD 16 bit će 150 kuna, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 120 HRK.