16.03.2020

Nova izdanja u prodaji: Zagor - Korijeni 6: “JUNAK IZ DARKWOODA”

Slika

Predzadnja knjiga u našoj sljedećoj turi koja će za koji dan biti u prodaji nosi naslov “JUNAK IZ DARKWOODA” i riječ je o šestom dijelu Zagorovih “Korijena”!

Inače, ova epizoda označava svršetak prije spomenutih “Korijena”, sjajnoga Zagorova miniserijala koji je od samog početka izvrsno prihvaćen od strane čitateljstva i u matičnoj Italiji i kod nas, a nakon što su se u “Svetoj spilji” autori pozabavili magijskom stranom stvarnosti koja od samih početaka okružuje Duha Sa Sjekirom, priča iz ovoga završnog albuma prati događaje koje su nam legendarni Guido Nolitta i Gallieno Ferri ispričali u epizodi “Gospodar Darkwooda”. Dakle, ponovno ćemo vidjeti mladog Wildinga kako susreće Sullivane (Tobiju, Horacija i Romea) te kako uz njihovu pomoć postaje Za-Gor-Te-Nay, Duh Sa Sjekirom. Međutim, u ovom albumu otkrit će se i brojne neobjavljene pojedinosti koje rasvjetljuju određene dijelove priče koji su nam dosad bili nepoznati. Ukratko, u “Junaku iz Darkwooda” konačno će svaki djelić slagalice sjesti na svoje mjesto, cijeli narativni krug će se zatvoriti, a Patrick Wilding konačno će postati onaj Zagor kojega svi mi već desetljećima poznajemo!

Scenarij “Junaka iz Darkwooda, baš kao i sve scenarije prethodnih epizoda, potpisuje Moreno Burattini, crtež Oskar, a naslovnica je djelo Michelea Rubinija.

Za kraj još samo podatak da su Zagorovi “Korijeni” u Italiji izvorno objavljeni u razdoblju od svibnja do listopada 2019. godine, a mi smo dali sve od sebe kako bismo ih što prije učinili dostupnima svim fanovima s ovih prostora.

Redovna cijena “Junaka iz Darkwooda” bit će 185 kn, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 148 HRK.