Izjava o privatnosti

Libelus d.o.o. obvezuje se da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Obvezujemo se korisnicima dati mogućnost odluke, žele li ili ne, da se njihov e-mail koristi za slanje obavijesti (newsletter).

Djelatnici Internet web trgovine www.libellus.hr i partneri koji sudjeluju u održavanju i osiguravanju normalnog funkcioniranja naših Internet stranica, nemaju uvid u brojeve kreditnih kartica, te ostale podatke s kreditnih kartica prilikom unošenja tih podataka na našim Internet stranicama.

Obvezujemo se da podatke o našim korisnicima nećemo razmjenjivati i (ili) prodavati, te na bilo koji način dati na uvid trećim stranama osim u slučajevima predviđenim pozitivnim zakonskim propisima.

Naša zbirka osobnih podataka kupaca registrirana je i vodi se prema pravilima u Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine br. 105/03., 118/06., 41/08., 130/11.,106/12., te Uredbi o načinu vođenja i obrascu evidencije o zbirkama osobnih podataka, N.N. 105/04.) u Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske - središnji registar.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesta stanovanja, adrese dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Libellus d.o.o.. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Libellus d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u vezi s narudžbom odnosno isporukom proizvoda.

U svakom trenutku možete nam poslati zahtjev isključivo putem e-maila ako želite da se Vaši podaci izbrišu iz naše evidencije. Mi smo obvezni izvršiti brisanje u roku dva radna dana. Ovo se ne odnosi na knjigovodstvenu dokumentaciju (računi, izdatnice, otpremnice i sl.) vezanu za ugovorni odnos kupoprodaje koja se prema zakonu čuva sedam (7) godina.

Kako e-mail komunikacija putem interneta nije u potpunosti zaštićena, radi Vaše i naše sigurnosti od primanja zlonamjernog software-a ili spama putem e-maila, ne tražimo niti dajemo potvrdu čitanosti elektronske pošte u komunikaciji sa našim korisnicima.

E-mail komunikacija između naših korisnika i Libellus d.o.o. trgovine smatra se povjerljivom, a za svaku distribuciju drugim stranama koja je eventualno potrebna zbog kvalitetnog dovršenja ugovorne obveze tražiti ćemo korisnikovu izričitu dozvolu. Isto tako, nije dozvoljeno, a može biti i zakonski kažnjivo distribuirati osobnu korespondenciju Libellus d.o.o. trgovine prema drugim korisnicima bez dozvole.

Svi djelatnici Libelus d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.