20.09.2022

Alan Ford 9

Slika

U našoj novoj turi koja izlazi ovog tjedna nalazi se i 9. knjiga Alana Forda, a u njoj vas čekaju sljedeće epizode:

25. SKOK NA SKOK (Bunker / Magnus)
26. SUPERHIK (Bunker / Magnus)
27. SUPERHIK - ALKOHOL PRIJETI (Bunker / Magnus)


Unutarnje kolorne naslovnice koje se nalaze prije svake epizode te ilustraciju za glavnu naslovnicu knjige sad već tradicionalno potpisuje neponovljivi Magnus, a prevoditelj je nenadmašni Nenad Brixy.

Kao što već znate, format knjige je 170 x 240 mm, stranica ima ukupno 378, naklada je 700 primjeraka, a navedene priče izvorno su u Italiji objavljene u srpnju, kolovozu i rujnu 1971. godine. Korice su tvrde, mat, s UV lakom.

Ovom prilikom, kao i u svakoj našoj dosadašnjoj najavi, još jednom iskazujemo iskrenu počast i neizmjernu zahvalnost Vjesnikovom timu na čelu s prije spomenutim Nenadom Brixyjem koji je od 1970., kad je objavljena “Grupa TNT”, svojim svakodnevnim mukotrpnim radom od Alana Forda napravio neponovljivi, istinski kulturni fenomen na ovim prostorima.

Naravno, kao i svima ostalima koji rade nešto u životu, i tome dream teamu znale su se potkrasti određene greške koje smo mi luđaci i fanatici popisivali, proučavali i razgovarali o njima ne bismo li prije svega sebi samima objasnili zašto su se i kako dogodile, a koje su u konačnici samo dokazivale da su i ti naši heroji bili samo ljudi od krvi i mesa, sa svim svojim vrlinama i manama.

U ovome izdanju taj svoj fanatizam i ludost iskoristit ćemo kako bismo ispravili te neke stvarčice poput cenzuriranih kadrova, neprevedenih i izbačenih oblačića, krivih imena itd. koje smo uočili i kojima ćemo pokušati zaokružiti cijelu priču o Alanu Fordu na ovim prostorima, a mnoge od njih navest ćemo u pripadajućim topicima na svome forumu.

Na kraju još samo informacija da će redovna cijena devete knjige Alana Forda biti 225 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za promotivnih 180 HRK.