31.10.2017

Interliber 2017. - Nova izdanja u prodaji: Tex - “Osvetnik”

Slika

Šesto izdanje u našoj interliberskoj turi nosi naslov “Osvetnik”, a riječ je o šestom albumu Texa Willera!

Scenarij za ovu izvrsnu Texovu pustolovinu napisao je sjajni Mauro Boselli, za fenomenalni crtež zaslužan je Stefano Andreucci, a u Italiji ovaj album premijerno je objavljen tek prije nešto više od mjesec dana - 16.9.2017. godine!

Inače, u ovom albumu Boselli & Andreucci vraćaju se izvorima mita, još prije vremena radnje “Frontere” koja je objavljena u istoj ovoj biblioteci, a u kojoj je Tex bio tek mladi rendžer. Radnja ovog albuma događa se kronološki također i prije one iz ovogodišnjeg Texonea, čiji se slijed zbivanja odvija tek nešto prije onog s legendarnog početka Texova serijala (riječ je o epizodi “Tajanstveni totem” G. L. Bonellija i Galepa koja je postala klasik čim je objavljena 1948. godine, a koju možete pročitati u prvoj knjizi naše kolorne biblioteke koja nosi naslov “Crvena ruka”) gdje Texa progone ljudi od zakona zato što je osvetio svog brata Sama.

Dakle, u svom istraživanju Texove prošlosti, Boselli & Andreucci otisnuli su se još više unatrag jer u “Osvetniku” Sam Willer je još uvijek živ i Tex je samo osvetio svog oca Kena, pritom znajući da još uvijek nije dovršio svoju zadaću...

Cijena “Osvetnika” tijekom prva dva mjeseca iznosit će 96 kuna, a nakon toga moći ćete ga kupiti za 120 HRK.