22.11.2018

Interliber 2018. - Nova izdanja u prodaji: Dragonero “Korijeni” & Dragonero 1-3

Slika

Ovogodišnju interlibersku turu zaokružit ćemo premijernom najavom Dragonera, novoga našeg serijala, a za upoznavanje s njime pripremili smo vam čak četiri izdanja: kolorne “KORIJENE”, kao svojevrsni nulti broj, te prve tri knjige redovne edicije.

Scenaristički genijalci Luca Enoch i Stefano Vietti autori su  “Korijena”, pustolovine koja je izvorno objavljena u lipnju 2007. te iz koje je poslije nastao serijal, a za crtački dio bio je zadužen Giuseppe Matteoni. Boju u ovoj našoj verziji potpisao je Paolo Francescutto, a ta sjajna kolorna verzija u Italiji je izašla u studenom 2015. godine.

U ostalim trima knjigama očekuju vas originalni brojevi 1-9 (koji su u Italiji izašli između lipnja 2013. i veljače 2014.), a naslovi i autori au:

Dragonero 1:

“ZMAJEVA KRV” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Giuseppe Matteoni)
“ALKEMIČARSKA TAJNA” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Giuseppe Matteoni)
“NEČISTI” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Giuseppe Matteoni)

Dragonero 2:

“MRAČNA UTVRDA” (Luca Enoch & Stefano Vietti / Giuseppe Matteoni & Luca Malisan)
“IZVIDNIČKO OKUPLJANJE” (Stefano Vietti / Gianluca Pagliarani)
“OČNJACI I ČELIK” (Stefano Vietti / Francesco Rizzato)

Dragonero 3:

“U ZEHFIROVOM KRALJEVSTVU” (Stefano Vietti / Francesco Rizzato)
“ČARI ZLA” (Stefano Vietti / Antonella Platano)
“DODIR KOJI UBIJA” (Luca Enoch / Andrea Bormida & Giacomo Pueroni)

Za sve one koji još uvijek nisu upoznati s ovim fenomenalnim serijalom, evo nekoliko kratkih rečenica kao svojevrsni uvodnik: “Ritualnom rečenicom “Ian Arànill, génhu Varliedàrto”, koja na drevnom jeziku u prijevodu znači “Ian, sin Arànov, iz loze Zmajoubojica”, predstavlja se glavni lik Dragonera, bivši vojni časnik Erondàra te pripadnik Zmajoubojica, najcjenjenije plemićke obitelji poznatog svijeta, loze ratnika slavnih po nemilosrdnom lovu na posljednje primjerke svjesnih zmajeva koji su u praiskonsko vrijeme nastanjivali Varliendàr, zemlju zmajeva. Ian je ujedno i carski izvidnik koji u društvu orka Gmora i šumske vilenjakinje Sere putuje Erondàrom izviđajući i obavljajući zadatke koji su dobrim dijelom povezani uz Veliki bedem, divovski zid koji poprečno presijeca kontinent i kojim noću i danju patroliraju pripadnici Crvene straže. Sjeverno od Velikog bedema proteže se pusta zemlja zmajeva, ogromna sumorna tundra nastanjena Studenima, nepoznatom tuđinskom rasom. To je zemlja mračnih kraljevstava, prokletih mjesta načinjenih od tame u kojima žive Strahotni koji u sebi nemaju ništa ljudsko i koji dolaze iz drugih dimenzija...”

Naklada Dragonera bit će 300 primjeraka, a izdanje će biti ono naše tradicionalno 3-u-1 (osim kolornih “Korijena”, naravno, koji su cjelovita priča).

Kad smo već kod toga nultog broja, njegova redovna cijena bit će 230 kuna, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 184 kn.

Redovna cijena ostalih triju knjiga - Dragonera 1, 2 i 3 - bit će 195 kn, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 156 HRK.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim suradnicima na mukotrpnom i predanom radu kako bi ovo naše izdanje bilo tip-top u svakom pogledu! Melina, Vanja, Dok, Zlajo & Deki - kapa do poda!

Na kraju još samo informacija da će svi posjetitelji Interlibera komplet u kojemu su sve četiri knjige Dragonera umjesto za promotivne 652 moći dobiti za ultrapromotivnih 590 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za Interliber 2018. moći ćete pronaći u posebnom topicu koji ćemo uskoro postaviti, a bit će tu i još jedno malo iznenađenje vezano za Dragonera).