22.11.2018

Interliber 2018. - Nova izdanja u prodaji: Tex - “Pravda u Corpus Christiju”

Slika

Treća najava koja se tiče naše interliberske ture ona je za 7. album Texa Willera koji nosi naslov “Pravda u Corpus Christiju”.

Što se same radnje tiče, kao što i sami znate, u “Osvetniku”, prethodnoj knjizi iz ove biblioteke, mladi Tex Willer otkrio je da su ubojice njegovog oca Kena, koje je sustigao i poubijao u Meksiku, bili samo dio brojnije bande kradljivaca stoke kojoj su na čelu stajali neki teksaški rančeri te meksički razbojnik Benitez. Izbjegavši zasjedu Tex stiže do naručitelja, Bronsona, vlasnika ranča “Lazy M”, i slijedi ga u Meksiko gdje neobični savez između mladog osvetnika, iskusnog rendžera Jima Callahana i gerilca Juana Cortine staje na kraj Bronsonovim i Benitezovim prljavim poslovima. No, vrativši se u Teksas, naš junak otkriva da je postao lice s tjeralice... Naime, uslijed spletki njegovih neprijatelja, sada zakon njega optužuje za krađu stoke i njegovu je glavu ucijenio na velik iznos... I tu počinje “Pravda u Corpus Christiju” za koju je scenarij napisao urednik izdanja Mauro Boselli, a nacrtao ju je Corrado Mastantuono, jedan od stupova Texova staffa i talijanskog stripa uopće (kolor je djelo Mattea Vattanija, a u Italiji ovaj album premijerno je objavljen 23.2.2018. godine).

Cijena “Pravde u Corpus Christiju” tijekom prva dva mjeseca iznosit će 112 kuna, a nakon toga moći ćete je kupiti za 140 HRK.